Ciorbele fac parte din alimentatia zilnica a romanilor de pretutindeni tocmai datorita ca astfel de preparate se gateau mereu in fiecare gospodarie inca din copilarie.

Ciorbele sunt printre preparatele care ar trebui sa le mancam zilnic deoarece acestea contin numerose legume care au un aport crescut de vitamine dar ne ajuta si sistemul digestiv sa functioneze la capacitate maxima in fiecare zi.

In fiecare zona a tarii gospodinele au o reteta proprie pentru anumite ciorbe, unele folosesc smantana grasa, altele au grija sa adauge mereu bors pentru ca ciorbele sa fie acrisoare iar altele spun ca tarhonul la borcan nu trebuie sa lipseasca niciodata din alimentele alese pentru pregatirea unei ciorbe cu adevarat gustoase.

Borsul de cartofi cu afumatura este unul dintre preparatele preferate ale multora dintre noi. Ciorba de cartofi se pregateste destul de simplu si nici nu avem nevoie de prea multe ingrediente.

Pentru prepararea acestei retete vom avea nevoie de: o scarita afumata, 7-8 cartofi de marime potrivita, o ceapa, 2 morcovi, 200 de mililitri de suc de rosii, jumatate de cana de bors pregatit de casa sau de la supermarket atunci cand nu avem timp sau nu stim sa preparam bors de casa, sare, piper, tarhon si leustean dupa gust. Pentru un plus de aroma adaugam si o legatura de patrunjel.

Pentru inceput portionam scarita si o punem la fiert. Adaugam apoi cartofii si morcovii taiati dupa propriul plac iar ceapa o curatam si o adaugam intreaga doar pentru un plus de savoare.

Cand cartofii sunt pe jumatate fierti adaugam si sucul de rosii. Lasam in continuare ciorba sa fiarba la foc mic iar cu 20 de minute inainte de a opri focul adaugam borsul, sare piper, tarhon si leustean dupa gust.

Cand borsul de cartofi este gata adaugam legatura de patrunjel tocata marunt imediat ce am oprit focul.

Ciorba de cartofi se serveste cu smantana, ardei iute si paine proaspata.

Pofta buna!