Marea majoritate dintre noi iubim dulciurile si ne dorim mereu sa ne rasfatam cu prajituri sau alte deserturi in fiecare sfarsit de saptamana, sau de ce nu chiar si in timpul saptamanii atunci cand avem pofta.
Desi iubim prajiturile cu creme si frisca, ei bine si cele simple sunt ideale atunci cand iti doresti o prajitura simpla, gustoasa, mai putin calorica dar si care se potriveste perfect alaturi de cafeaua de dimineata sau de un pahar de lapte caldut.
Checul este unul dintre cele mai simple astfel de prajituri fiind ideal a fi preparat atat intr-o seara cand ai mai mult timp la dispozitie, in weekend sau chiar si atunci cand ai musafiri deoarece acesta nu necesita timp mult de preparare.
Pentru aceasta reteta veti avea nevoie de: 6 oua, 4 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 2 pliculete de zahar vanilinat, 150 de grame de faina, 2 linguri de esenta de rom, 1 pliculet de praf de copt si un varf de sare.
Pentru inceput vom separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam foarte bine cu cele 4 linguri de zahar si cu zaharul vanilinat iar albusurile le mixam foarte bine cu un varf de sare pana cand acestea nu mai aluneca din bol. Amestecam apoi galbenusurile cu albusuri de jos in sus iar apoi adaugam usor faina si praful de copt, amestecand la fel.
Dupa ce compozitia s-a omogenizat, o impartim pe jumatate iar in unul dintre boluri adaugam si cacao amestecand foarte bine. Intr-o tava de chec vom pune foaie de copt, turnam apoi compozitia simpla iar apoi cea cu cacao peste si o introducem in cuptorul preincalzit si il lasam sa se coaca la foc mic timp de 30 de minute.
Cand checul e gata il lasam la racit timp de o ora iar apoi il putem pudra. Checul se poate servi si cu o cupa de inghetata.