Stim cu totii ca romanii de pretutindeni se mandresc cu cele mai bune preparate romanesti pe care acestia le gatesc mereu in special in preajma sarbatorilor de iarna.
Pe langa renumitele sarmale, salate cu maioneza si cozonaci, ciorba de burta reprezinta cu siguranta mancarea preferata a multora dintre noi.
Desi pare greu de preparat, ei bine lucrurile nu sunt deloc asa. Tot ceea ce ai nevoie este timp, rabdare si multa dragoste pentru a pregati cea mai buna ciorba pentru familia si prietenii tai.
Ingredientele de care vei a avea nevoie sunt: 2 kilograme de burta (acum este foarte simplu de preparat tocmai datorita faptului ca in orice magazine gasim burta prefiarta si gata taiata), 350 de grame de smantana cat mai grasa, 8 catei de usturoi, 1 ceapa, 2 galbenusuri de ou, 3 morcovi, o radacina de pastranac, o telina mai micuta, 2 ardei kapia, o legatura de patrunjel proaspat, otet, sare si piper dupa gust.
Pentru inceput vom pune in oala la fiert burta, morcovii, ceapa, ardeiul, pastarnacul si telina. Acoperim cu apa suficienta pentru ca aceasta o sa scada destul de mult. Mai mult de atat, trebuie sa adaugam la fierbere 3-4 linguri de otet tocmai pentru ca prin aceasta modalitate nu se mai simte atat de mult mirosul burtei de vita la fierbere.
Cand legumele sunt fierte le scoatem la racit lasand burta sa fiarba in continuare. Este nevoie ca burta sa fiarba in jur de 3 ore.
Pana se racesc legumele curatam usturoiul, il pisam iar apoi il amestecam bine cu cele doua galbenusuri intr-un bol incapator peste care apoi vom adauga smantana.
Cand legumele s-au racit le blenduim sau le dam pe razatoarea mica iar apoi le calim in putin ulei. Atentie, ardeiul il vom taia foarte micut si il vom adauga la final pentru culoare.
Dupa ce burta a fiert suficient adaugam in bolul cu smantana cam 2-3 polonice de ciorba si amestecam cu telul foarte bine iar apoi turnam totul in oala amestecand usor.
Adaugam apoi si legumele, sarea, piperul si cateva linguri de otet pana cand simtim ca aceasta este acrisoara. La sfarsit, adaugam si legatura de patrunjel tocata marunt.