Legumele fac parte cu siguranta din lista alimentelor pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le consume zilnic deoarece acestea sunt super gustoase dar si sanatoase, fiind o sursa ideala de vitamine, fibre dar si nutrienti esentiali, ele oferindu-ne energie dar si o stare de bine deoarece ne ajuta sistemul digestiv sa functioneze la capacitati maxime.
Chiar daca suntem iubitori de carne, ei bine exista zile de post sau chiar zile in care ar trebui sa evitam consumul de proteina animală tocmai din cauza faptului ca aceasta nu este deloc sanatoasa atunci cand este consumata in exces.
Desi este ideal sa le consumam nepreparate, in smoothie-uri sau salate, ei bine acestea pot fi consumate si in ciorbe, supe, garnituri sau chiar sub forma de ghiveci de legume.
Ghiveciul de legume este ideal atat pentru o cina rapida dar si pentru pranzul de la birou mai ales ca acesta poate fi consumat si rece deoarece nu contine grasimi.
Pentru prepararea acestei retete veti avea nevoie de: 1 ceapa de marime potrivita, 1 dovlecel, 2 morcovi, 2 ardei kapia sau ardei gras, 4 cartofiori, cateva buchetele de broccoli sau conopida, o cana de mazare, o legatura de patrunjel proaspat, 2 linguri de ulei de masline, 200 de mililitri de suc de rosii, sare si piper dupa gust.
Pentru inceput curatam toate legumele pe care le taiem cuburi, cu exceptia cepei si a morcovului. Ceapa o taiem marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Punem ceapa la calit in cele doua linguri de ulei iar apoi cand aceasta este pe jumatate calita adaugam morcovul si ardeiul. Mai lasam 3 minute la calit legumele iar apoi le adaugam si pe restul acoperindu-le apoi cu apa cat sa poata sa fiarba. Cand acestea sunt fierte cam pe trei sfert adaugam condimente dupa gust si sucul de rosii lasand apoi preparatul sa fiarba cat mai este nevoie. Cand acesta este gata adaugam si legatura de patrunjel taiata marunt.
Pofta buna!