Gogosile reprezinta unul dintre preparatele pregatite de gospodinele iscusite inca de acum multi ani in urma deoarece acestea sunt super usor de facut si nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente.

Gogosile sunt desertul perfect pentru zilele in care ai invitati la masa dar si pentru ati intampina familia cu ceva gustos care sa le aduca zambetul pe buze si multa bucurie in stomacel.

Desi cunoastem cu totii reteta simpla de gogosi pregatita de bunicile noastre inca din copilarie, ei bine aceasta poate fi acum putin reinterpretata pentru un plus de savoare dar si pentru ca acestea sa fie mult mai pufoase.
Pentru a pregati o astfel de reteta vom avea nevoie de: jumatate de kilogram de faina, 20 de grame de drojdie uscata la plic, 2 pliculete de zahar vanilinat, 80 de grame de unt, 300-350 de mililitri de lapte, 3 galbenusuri de ou, si eventual 2 lingurite de zahar si un varf de sare.
Pentru inceput cernem faina. Adaugam peste aceasta zaharul, zaharul vanilinat, un varf de sare, drojdia si lasam deoparte toate aceste ingrediente timp de 10-15 minute.
Intre timp punem untul sa se topeasca intr-o craticioara, la foc mic iar galbenusurile de ou le amestecam cu laptele caldut.
Adaugam in bolul cu faina laptele cu galbenusurile de ou iar apoi adaugam si untul. Framantam totul foarte bine timp de 5-10 minute, acoperim castronul cu folie iar apoi lasam aluatul sa creasca timp de 1 ora, 1 ora si 30 de minute pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Cand aluatul este gata, punem uleiul la incins si intre timp intindem aluatul si formam gogosile cu ajutorul unui pahar. Gogosile se pregatesc la foc mic.
Cand gogosile sunt gata de pudram foarte bine.
Gogosile pot fi servite simple sau cu un pahar de lapte caldut a doua zi cand acestea nu mai sunt calde.
Pofta buna gospodini si gospodine!