Pastele reprezinta una dintre mancarurile preferate ale oamenilor din lumea intreaga, acestea reprezentand o mancare de baza pentru italienii care au reusit sa preparare acest fel de mancare in toate modalitatile si combinatiie posibile cu ajutorul sosurilor special preparate dar si a mirodeniilor folosite.

Conceptul de paste a luat si la noi amploare inca de cativa ani deoarece acestea sunt foarte usor de gatit  atunci cand nu ai prea mult timp la dispozitie, sunt pe placul celor mici dar reprezinta si solutia ideala atunci cand vrei sa mananci ceva gustos care merge foarte bine alaturi de un pahar de vin alb sau rosu.

Pastele carbonara reprezinta una dintre cele mai des retete gatite atat la nivel national cat si international, fiind chiar un preparat nelipsit din meniul oricarui restaurant in timpurile noastre.

De ce carbonara? Pentru gustul aromat de bacon si smantana care se imbina perfect cu cel de parmezan si piper macinat prospat.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de: 200 de grame de spaghete sau penne, 200 de grame de bacon (nu trebuie inlocuit cu kaizerul deoarece nu vor avea acelasi gust), 2 catei de usturoi, 250 de mililitri de smantana lichida pentru gatit (cat mai grasa), 5 linguri de vin alb, un galbenus de ou, 2 linguri de ulei de masline, sare, piper macinat prospat si parmezan dupa gust.

In apa clocotita vom pune la fiert pastele cu sare, urmand ca in acest timp sa prajim baconul taiat bucatele in uleiul de masline cu cei doi catei de usturoi. Galbenusul de ou il amestecam foarte bine intr-un bol cu smantana pentru gatit si sare dupa gust. Cand baconul e prajit, scoatem cei doi catei de usturoi deoarece acestia nu ii folosim decat la prajit iar apoi adaugam compozitia cu smantana si mai lasam la foc 5 minute. Cand e aproape gata, adaugam piperul prospat macinat si vinul, mai lasam compozitia la foc mic doua minute iar apoi amestecam totul cu pastele fierte. Peste preparat vom pune parmezan ras in functie de gust.