Pastele sunt printre preferatele celor mici dar si a celor mari tocmai datorita faptului ca acestea pot fi pregatite sub diferite forme si pot prinde imediat un gust aromat tocmai pentru ca ierburile aromate le schimba imediat gustul acestora.
Desi uneori avem tendinta de a renunta la astfel de alimente in special atunci cand ne dorim sa scapam de cateva kilograme in plus ei bine, in weekend-uri ne puteam face de cap cu o portie de paste pregatita dupa propriul plac.
Pastele sunt ideale atat pentru masa de pranz cat si la cina, sunt super usor de pregatit si sunt si o solutie rapida pentru a pregati o masa delicioasa atunci cand nu ai prea mult timp la dispozitie.
Reteta de paste cu broccoli a inceput sa fie din ce in ce mai preferata tocmai pentru ca in acest mod reusim sa pregatim o varianta mai sanatoasa de paste, bogata in vitamine.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de: 300 de grame de paste, jumatate de broccoli proaspat, o lingura de crema de branza cremoasa, 2 linguri de ulei de masline, 200 de mililitri de smantana pentru gatit si parmezan dupa gust.
Pentru inceput vom pune pastele la fiert iar separate vom fierbe broccoli taiat bucatele. Dupa ce broccoli a fiert 5-7 minute, il strecuram foarte bine iar apoi il calim in uleiul de masline. Adaugam apoi smantana pentru gatit si crema de branza, amestecand totul foarte bine la foc mic timp de 3-4 minute.
Cand pastele sunt fierte aldente, le scurgem iar apoi adaugam sosul de smantana cu broccoli, sare si piper dupa gust. Putem adauga chiar si putin busuioc proaspat sau uscat daca ne dorim un plus de aroma. Radem apoi putin parmezan amstecand foarte bine pana se omogenizeaza.
Pastele pot fi servite alaturi de un pahar de vin de la frigider. Pofta buna gospodine!