Pastele reprezinta cu siguranta unul dintre preparatele preferate atat ale celor mari cat si a celor mici deoarece acestea se gatesc super usor, pot fi pregatite variat dar sunt si super gustoase si sanatoase.
Cu toate acestea, pentru foarte multi pastele reprezinta un moft pentru ca acestea sunt bogate in calorii mai ales cand sunt pregatite cu cat mai multe ingrediente. Cu toate acestea, pastele reprezinta una dintre retetele care fac parte pentru multi dintre noi din micile placeri ale vietii, motiv pentru care la sfarsit de saptamana sau atunci cand ne dorim o cina gustoasa putem opta pentru o reteta de paste preparata dupa propriul gust.
Pastele cu sos de rosii sunt printre preferatele multora dintre noi. Iata o reteta super simpla si delcioasa pe care o poti pregati pentru intreaga familie.
Pentru a pregati o astfel de reteta vom avea nevoie de: 300 de grame de paste sau spaghete, un sos de tomate, 2 catei de usturoi, 150 de grame de masline, o lingura de ulei de masline, 200 de grame de prosciutto sau kaizer si parmezan dupa gust.
Pentru inceput punem pastele la fiert iar intre timp taiem carnita cubulete si o calim impreuna cu uleiul de masline. Adaugam apoi peste carnita sosul de tomate, maslinele verzi taiate marunt si usturoiul pisat.
Cand pastele sunt fierte aldente le strecuram iar apoi adaugam si sosul preparat. Mai lasam totul la foc mic pentru inca 2 minute, adaugam condimente dupa gust si amestecam totul foarte bine. Stingem focul iar apoi adaugam parmezanul ras.
Daca adaugam parmezanul cand pastele sunt fierbinti acesta va patrunde perfect in sos si paste iar reteta va capata automat un plus de savoare. De asemenea, daca avem la indemana putem adauga si putin busuioc proaspat sau uscat.
Pastele se pot servi imediat ce s-au racit alaturi de un pahar vin alb rece.