Palanetele sau placintele se numara printre retetele preferate ale romanilor de pretutindeni deoarece gustul acestora le aminteste de copilarie sau chiar de tara lor natala atunci cand acestia sunt plecati in strainatate.
Desi placintele simple sau cu branza sunt cele traditionale, ei bine gospodinele au inceput sa prepare fel si fel de noi retete cu diferite ingrediente care sa le dea placintelor un gust aromat si super delicios.
Placintele cu ciuperci sunt ideale atunci cand ai mai mult timp la dispozitie si vrei sa iti suprinzi familia sau chiar si pentru zilele de weekend cand iti doresti sa mananci ceva cu adevarat gustos fara sa ti cont de calorii sau de dieta pe care o urmezi zilnic pentru ca intr-adevart acestea nu sunt foarte slabe din punct de vedere caloric.
Pentru a pregati aceasta reteta vom avea nevoie de: 800 de grame de ciuperci la cutie, 3-4 cepe rosii, 3 linguri de ulei de masline, ½ lingurita de praf de usturoi granulat 800 de grame de faina, un varf de lingurita de praf de copt, ½ lingurita de drojdie, sare, 5 linguri de ulei, 200 de grame de lapte batut/sana si 150 ml apa calduta pentru a prepara aluatul.
Pentru inceput cernem faina si o amestecam cu drojdia, sarea si praful de copt. Dupa 10 minute adaugam apa si laptele batut. Turnam si uleiul iar apoi framantam aluatul pana cand nu se mai lipeste. Daca mai avem nevoie de apa sau faina mai adaugam pana cand obtinem consistenta dorita. Invelim castronul in folie si lasam aluatul la caldura timp de 45-60 de minute.
Intre timp tocam ceapa si ciupercile marunt si le calim in uleiul de masline. Condimentam intre timp cu sare, piper si usturoi granulat.
Dupa maximum 60 de minute incepem si formam placintele cat de mari dorim iar apoi le prajim in tigaie de teflon cu capac (fara ulei), pe ambele parti, pana cand acestea sunt gata.
Placintele se pot servi calde sau reci chiar si a doua zi.