Salata de boeuf este una dintre retetele traditionale de preparate pe care gospodinele le pregatesc in special in prag de sarbatore, fiind ideala pentru a fi servita ca aperitiv la masa de amiaza sau chiar la micul dejun.

Salata de boeuf este perfecta a fi pregatita pentru mesele de sarbatoare deoarece aceasta imbina perfect gustul proaspat al zarzavaturilor simple, doar fierte din care se poate obtine acest preparat iubit de catre romanii de pretutindeni.

Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: un piept de pui (de preferinta cumparat direct de la fermier sau crescut direct in curte deoarece acesta va oferi salatei un gust placut, fiind ideal si pentru obtinerea unei supe gustoase), jumatate de kilogram de cartofi, 4 morcovi de marime potrivita, radacina de telina, un borcanel de mazare si 7-8 castraveciori murati (eu pun adesea mai multi castraveti pentru ca salata sa fie mai acrisoara.

Pentru maioneza vom avea nevoie de 2 galbenusuri de ou, ulei, mustar si sare dupa gust.

Pentru inceput vom pune carnea, morcovii si telina la fiert in aceeasi oala iar separat vom fierbe cartofii. Intre timp vom toca marunt castraveciorii murati.

Cand restul ingredientelor sunt fierte le lasam la racit apoi le tocam pe rand la fel de marunt. Adaugam peste legumele taiate si mazarea si castravetii murati apoi amestecam totul foarte bine. Adaugam sare si piper dupa gust.

Vom prepara maioneza iar apoi o adaugam peste ingredientele maruntite. Daca cosiderati ca maioneza este prea multa puteti sa reduceti cantitatea. Amestecam foarte bine totul. Optional se mai pot adauga doua linguri de mustar pentru un gust mai acrisor (in acest fel salata nu va fi absolut deloc gretoasa din cauza maionezei).

Salata se adauga in boluri iar apoi se orneaza dupa propiul plac.

Pentru ornarea salatei de Craciun putem folosi castraveti murati, ardei rosu dar si masline pentru un contrast de culori cat mai puternic.