Vara se apropie cu pasi repezi iar multi dintre noi incepem sa simtim nevoia de mancaruri cat mai simple si racoritoare dat fiind faptul ca afara este foarte cald iar temperatura ridicata ne scade parca pofta de mancare.
Ei bine, fasolea este unul dintre alimentele preferate ale romanilor, in special pregatita sub forma de ciorba de fasole cu ciolan sau chiar fasole scazuta cu putin sos si carne afumata.
Cu toate acestea, fasolea poate fi pregatita variat atat urmand stilul traditional cat si prin combinatia diverselor ingrediente pentru obtinerea unor preparate noi si super delicioase.
Salata de fasole batuta este ideala atunci cand iti doresti sa mananci super gustos, sanatos si racoritor deoarece aceasta se prepara usor, fara a necesita prea mult timp si este ideala chiar si pentru zilele in care ti post sau pur si simplu iti doresti sa nu mananci carne, mai ales ca aceasta contine proteine si este super satioasa indiferent ca o consumi la micul dejun, pranz sau cina.
Pentru prepararea acestei salate vom avea nevoie de o conserva de fasole alba gata fiarta sau daca ai mai mult timp la dispozitie poti sa o fierbi chiar tu, 2 ardei kapia copti, 2 cepe de marime potrivita, sare si piper dupa gust. Optional se poate adauga si o lingura de maioneza vegetala.
Fasolea boabe se blenduieste foarte bine pana se obtine o pasta. La fel procedam si cu ardeiul copt. Amestecam totul iar apoi taiem ceapa marunt. Adaugam ceapa, sare si piper dupa gust. Pentru o aroma mai profunda este de preferat sa folosim piper macinat. Amestecam toate ingredientele iar daca mai este nevoie de condiment mai adaugam. Punem o folie peste bolul cu salata preparata si o introducem la frigider timp de 3 ore.
Salata se poate servi apoi pe paine proaspata sau crackers cu rosii sau chiar o salata de rosii, castraveti si ridichi.