Ovazul reprezinta cu siguranta unul dintre cele mai sanatoase alimente care poate fi introdus in alimentatia zilnica atat la micul dejun cat si in diferite gustari preparate pentru cei dragi.
Ei bine, ovazul poate fi pregatit in diferite feluri, fiind mereu la indemana atunci cand vrei sa mananci ceva rapid, gustos si in acelasi timp sanatos.
Desi stim cu totii ca marea majoritate il prefera la micul dejun deoarece este o alternativa rapida si super usoara de pregatit, trebuie sa stim faptul ca acesta poate reprezenta si un ingredient de baza atunci cand vrem sa pregatim niste biscuiti super deliciosi pentru cei dragi sau pur si simplu pentru a-i avea la indemana langa cafeluta bauta in fiecare dimineata.
Pentru prepararea acestei retete vom avea nevoie de: 200 de grame de ovaz, o lingura de seminte de chia, o lingura de seminte de floarea soarelui, 10 linguri de lapte, 4 linguri de fulgi de cocos, 2 banane coapte (bananele le vom folosi ca inlocuitor al zaharului) si fructe uscate precum stafide, prune uscate sau merisoare.
Pentru inceput vom pune intr-un bol ovazul si restul semintelor iar mai apoi adaugam laptele, cocosul si fructele uscate (eu folosesc prune uscate pentru un gust usor aromat).
Intr-un blender punem bananele si 10-12 prune uscate pentru a obtine o pasta super consistenta pe care o adaugam peste restul ingredientelor in bol.
Amestecam totul foarte bine pana cand compozitia se omogenizeaza. Intre timp preincalzim cuptorul si pregatim o tava peste care punem hartie de copt.
Modelam biscuitii in forma dorita (ii putem face bilute iar mai apoi le apasam cu lingura pentru a fi perfect rotunzi) iar apoi introducem tava in cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute, urmarindu-i mereu pentru a nu se arde si eventual pentru a-i intoarce pe ambele parti.
Cand sunt gata ii lasam la racit iar apoi ii asezam pe un platou. Acestia se pot chiar si pastra cateva zile in pungi inchise ermetic.