Printre cele mai simple si gustoase preparate pe care le putem pregati in orice fel de sezon, fiind ideale atat in curele de slabire cat si in dietele echilibrate ale celor care s-au hotarat sa adopte un stil alimentar sanatos, sunt fara dar si poate supele creme din legume.

Indiferent ca folosim diverse legume proaspete sau avem la idemana cateva pungute de legume congelate, supa crema este ideala deoarece aceasta se prepara foarte usor.

Mai mult de atat, supa crema de legume este o solutie atunci cand dorim sa ii pacalim pe cei mici sa manance legume diversificate insa sub forma unui preparat gustos.

Printre cele mai gustoase retete de supa crema este cea de linte rosie, usor picanta.

Pentru acest preparat avem nevoie de: 400 de grame de linte rosie, 3 cepe, 1 morcov, jumatate de dovlecel (optional), fulgi de chilli/pasta picanta, sare, piper, 2 linguri de otet (optional, pentru un gust mai acrisor), 2 cani de suc de rosii si oregano.

Lintea trebuie lasata intr-un bol in apa pentru cateva ore (indicat ar fi peste noapte).

Intr-o oala la fiert se pune lintea, ceapa, morcovul si dovlecelul (eu am adaugat si jumatate de dovlecel pentru un gust mai aromat).

Cand legumele sunt pe jumatate fierte, adaugam sucul de rosii si condimentele. Pentru un gust usor picant eu am folosit jumatate de lingurita de pasta de chilli.

Cand toate legumele sunt fierte, strecuram legumele si le lasam putin la racit dupa care urmeaza sa le blenduim foarte bine. In blender vom combina legumele cu zeama ramasa pentru a obtine o supa consistenta si cremoasa. Cand aceasta e gata, se mai pune pe foc pentru 10 minute, urmand sa adaugam otetul si restul condimentelor daca mai sunt necesare.

Supa se poate servi atat calda cat si de la frigider, alaturi de o portie de crutoane cu usturoi.

Pofta buna, gospodine!