Gutuile reprezinta fructele cele mai des intalnite pe tarabele din piete dat si in marketuri in perioada toamnei si inceput de iarna, fiind recomandate a fi consumate deoarece contin numeroase vitamine, avand in acelasi timp foarte multe beneficii asupra intregului organism.

Desi sunt recomandate a fi consumate cel mai frecvent in stare proaspata, gutuile sunt super delicioase si hranitoare chiar si preparate la cuptor, in diferite tarte sau prajituri.

Printre retetele super simple si delicioase se numara si checul cu gutui. Acesta se poate prepara super usor, nu ai nevoie de prea multe ingrediente si nici de prea mult timp alocat prepararii.

Pentru a pregati aceasta reteta vei avea nevoie de: 6 oua, 250-300 de grame de faina, 3 linguri de zahar, 3 pliculete de zahar vanilinat un varf de lingurita de zahar, 1 praf de copt si 2 gutui.

Pentru inceput vom da pe razatoare cele doua gutui, amestecandu-le apoi cu o lingura de zahar. Separam apoi galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam foarte bine cu zaharul ramas, cu pliculetele de zahar vanilinat si varful de sare iar apoi batem albusurile foarte bine.

Turnam apoi albusul peste galbenusuri si amestecam de jos in sus, urmand sa adaugam faina si praful de copt, amestecand la fel, de jos in sus, pana cand compozitia se omogenizeaza.

Cand compozitia este gata aduagam gutuile si amstecam din nou in aceeasi modalitate. Pregatim apoi o tava pentru chec in care vom aseza foaie de copt. Turnam compozitia in tava iar apoi o introducem in cuptorul preincalzit unde o lasam sa se coaca la foc timp de 30-40 de minute.

Pentru a verifica daca este gata putem folosi o scobitoare pentru a observa daca preparatul este copt sau mai trebuie lasat la cuptor.

Cand checul este gata il lasam la racit iar apoi il putem pudra cu zahar.

Pofta buna!