Spanacul reprezinta unul dintre alimentele super satioase si sanatoase care ar trebui introduse in alimentatia noastra saptamanala indiferent ca acesta este gatit sub forma de ciorbe, scazut, in salate sau chiar fresh-uri proaspete pe care sa le consumi inca de dimineata deoarece acestea iti pot oferii energia de care ai nevoie intreaga zi.

Spanacul este una dintre legumele verzi, foarte bogate in fier dar si alte vitamine absolut esentiale pentru organismul nostru, motiv pentru care ar trebui sa il gatim mult mai des, mai ales ca acesta este si foarte simplu de pregatit.

Desi este foarte indicat a fi consumat crud, acestea poate fi introdus si la congelator, fiind folosit mai apoi in mancaruri deoarece acesta isi pastreaza in continuare vitaminele.

Printre cele mai simple si rapide retete pentru zilele in care nu aveam prea mult timp la dispozitie este fara dar si poate spanacul scazut.

Pentru prepararea acestei retete vom avea nevoie de: 2 cepe albe de marime potrivita, o punga de spanac congelat, o lingura de pasta de tomate, o lingura de smantana, o cana mica de lapte, 3-5 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Pentru inceput vom curata ceapa iar apoi o taiem bucatele urmand sa o calim in uleiul de masline. Cand ceapa e suficient de prajita vom adauga spanacul congelat si cana de lapte (nu vom mai adauga apa deoarece spanacul congelat va lasa o cantitate suficienta) lasand totul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Adaugam apoi smantana si condimentele dupa gust, urmand sa mai lasam preparatul sa fiarba la foc mic pentru inca 5-8 minute.

Cand spanacul este gata vom trece la prajirea oualor ochi in foarte putin ulei. Daca dorim o varianta mai light putem pregati oua posate. Adaugam ouale peste spanac iar apoi totul este pregatit pentru ca masa sa poata fi servita.

Pofta buna!