In zilele de post ne confruntam adesea cu lipsa ideilor pentru pregatirea unui pranz delicios sau a unei cine simple, rapide si gustoase pe care sa o impartim cu cei dragi.
Cu siguranta ca pastele reprezinta una dintre felurile de mancare pe care nu le-am refuza niciodata mai ales ca acestea pot fi pregatite sub diferite feluri, lucru care te face sa nu te plictisesti niciodata de gustul italienesc al acestora.
Spaghete cu sos de rosii si busuioc
Pentru aceasta reteta simpla vom avea nevoie de: o cutie de spaghete, 1 litru de suc de rosii, 5 linguri de ulei de masline, cateva frunze de busuioc proaspat, fulgi de chilli, sare si piper dupa gust.
Pentru inceput vom pune spaghetele la fiert. Intre timp intr-o tigaie vom incalzi sosul de rosii cu uleiul de masline, peste care vom adauga sarea si busuiocul tocat foarte marunt.
Cand pastele sunt fierte le scurgem de apa iar apoi adaugam sosul preparat, amestecand foarte bine toate ingredientele. La sfarsit vom adauga piper macinat prospat si fulgi de chilli dupa gust
Paste cu legume, masline negre si sos de tomate
Ingredientele de care avem nevoie pentru a pregati un pranz copios pentru intreaga familie sunt: o punga de paste, 1 dovlecel, 2 ardei kapia, o caserola de ciuperci, 200 de grame de masline negre, 5 linguri de pasta de tomate, condimente dupa gust.
Punem pastele la fiert iar intre timp taiem cubulete toate legumele, urmand sa le punem la calit in putin ulei de masline.
Cand legumele sunt gata adaugam peste acestea pasta de rosii, maslinele, sare, piper si busuioc. Cand sunt fierte si pastele le scurgem foarte bine de apa, adaugam sosul preparat deasupra si amestecam totul pentru ca acesta sa patrunda bine printre paste.
Pentru iubitorii gustului picant putem adauga feliute de ardei iute langa restul legumelor.
Langa ambele retete se poate servi un pahar de vin alb de la frigider.
Pofta buna!