Atunci cand urmeaza marile sarbatori sau cand asteptam musafiri cautam tot felul de preparate care mai de care mai atragatoare si mai gustoase tocmai pentru a ne suprinde familia si toti invitatii pe care ii asteptam la masa.

Aperitivele reprezinta pentru marea majoritate a omenilor masa favorita deoarece aceasta este diversificata. Fiecare gospodina prepara tot felul de alimente care se pot consuma reci si care sa se imbine perfect pentru a forma un platou imbietor pentru toti invitatii.

Printre cele mai indragite preparate de catre romanii de pretutindeni sunt cu siguranta salatele cu maioneza. Atat salata de boeuf cat si cea de vinete sunt doua dintre cele mai preparate astfel de aperitive inca de acum multi ani in urma, fiind o traditie a familiei ca acestea sa fie pregatite pentru mesele festive din sezonul racoros.

Pe langa acestea, salata de ciuperci cu maioneza a inceput sa se numere printre preparatele pregatite de gospodinele iscusite, o astfel de salata fiind un deliciu mai ales pentru iubitorii de ciuperci si bureti.

Ei bine, aceasta salata se pregateste foarte usor si este indicata a fi preparata in special de catre persoanele care nu au prea mult timp la dispozitie deoarece aceasta nu necesita un timp indelungat de pregatire.

Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: 500 de grame de ciuperci la conserva/borcan, maioneza pregatita din doua galbenusuri, 2-3 catei de usturoi dupa gust, sare si piper.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa scurgi foarte bine ciupercile iar apoi sa le toci foarte marunt. Peste ciupercile maruntite vom adauga maioneza, usturoiul pisat si condimentele. Pentru un gust mai acrisor se mai pot adauga pe langa maioneza si 2 lingurite de mustar.

Toate ingredientele se amesteca foarte bine iar apoi salata se introduce la frigider pentru cateva ore.

Salata se consuma asemenea celei de vinete, unsa pe o paine cat mai proaspata alaturi de o portie zdravana de rosi.