Fiecare sarbatoare vine la pachet cu preparatele ei traditionale pe care bucataresele iscusite le pregatesc mereu cu multa dragoste pentru familie dar si pentru invitatii care urmeaza sa vina la masa.
Aperitivile reprezinta cu siguranta una dintre mesele preferate ale romanilor deoarece acestea sunt diversificate astfel ca si cei mai pretentiosi pot alege ceva care sa fie pe placul lor.
Pe langa platourile care cuprind diferite preparate pe baza de carne sau branzeturi, salatele de uns pe paine sunt o idee geniala pentru mesele de sarbatoare.
Salata de icre reprezinta una dintre preferatele romanilor in special in noaptea de Revelion cand traditia spune ca la miezul noptii trebuie sa mancam preparate din peste.
Ei bine, iata o reteta super simpla si rapida prin care poti prepara o salata gustoasa de icre in doar cateva minute.
Ingredientele de care ai nevoie sunt: 100 de grame de icre, adica o cutie (eu le folosesc pe cele de hering), 350 de mililitri de apa, 3-4 linguri de gris, zeama stoarsa de la o lamaie, 180 de mililitri de ulei si 3 linguri de apa minerala (apa minerala are rolul de a face preparatul sa fie mult mai pufos si cremos).
Pentru inceput se pune apa la fiert iar apoi se prepara grisul cand aceasta este fiarta.
Imediat ce este gata acoperim vasul in care a fiert grisul cu folie alimentara pentru ca deasupra sa nu se intareasca iar apoi il lasam la racit.
Cand grisul s-a racit foarte bine adaugam intr-un vas icrele si jumatate din cantitatea de gris mixand totul foarte bine. Adaugam incet uleiul mixand in continuu iar apoi restul de gris. Adaugam mai apoi zeama de lamaie si apa minerala mixand in continuare pana cand salata se omogenizeaza foarte bine.
In salata nu se mai adauga sare deoarece icrele sunt destul de sarate.
Cand este gata salata se orneaza si se introduce la frigider.