Postul Craciunului se apropie cu pasi repezi, majoritatea gospodinelor pregatind din timp caietul cu retetele speciale pentru zilele in care intreaga familie se abtine de la consumarea produselor de origine animala.
Pe langa excluderea acestor alimente trebuie sa tinem totusi cont ca avem nevoie de o dieta echilibrata bogata in vitamine si nutrienti esentiali mai ales ca urmeaza si o iarna geroasa in care frigul se va arata nemilos iar organismul nostru are nevoie de un plus de vitamine pentru a face fata cu brio gripei sezoniere.
Atunci cand ne dorim sa preparam ceva gustos pentru zilele de post dar nu avem nici timp prea mult de petrecut in bucatarie, putem apela la o salata de paste super hranitoare si gustoasa atat pe placul celor mari dar si celor mai mici din familie.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de: 300 de grame de paste fara ou, o cutiuta de porumb, 150 de grame de tofu afumat, masline negre/verzi, 7-8 bucati de gogosar murat si 2 cani mari de baby spanac.
Pentru inceput vom pune pastele la fiert adaugand in apa putin ulei de masline. In timp ce aceastea urmeaza sa se fiarba urmeaza sa tocam gogosarii si tofu bucatele micute.
Cand pastele sunt fierte (de preferat varianta aldente), le strecuram foarte bine si le punem intr-un bol incapator. Peste acestea adaugam gogosarul, tofu si restul ingredientelor mentionate, amestecand totul foarte bine. Adaugam peste salata preparata sare, piper, putin oregano si fulgi de chilli pentru un gust usor picant iar apoi amestecam din nou totul pentru ca aroma mirodeniilor sa patrunda foarte bine.
Suplimentar se poate adauga si ceapa rosie taiata marunt.
Salata de post astfel preparata poate fi consumata atat pe loc dar si de la frigider, fiind ideala pentru cina, pranz la birou sau chiar pentru o masa alaturi de prieteni in zilele de weekend.