Pastele reprezinta unul dintre cele mai indragite preparate din intreaga lume, fiind o masa copioasa si gustoasa atat pe placul celor mari cat si pe a celor mici, care poate fi gatita diversificat chiar si cu alimentele de care dispui in frigider.

De foarte multe ori insa cautam retete noi deoarece ne dorim o masa diferita, gustoasa si mai ales rapida deoarece nu dispunem de prea mult timp pentru a gati.

Salata de paste racoroasa poate fi o idee foarte buna atunci cand vrem sa pregatim o cina rapida dar si  cand avem oaspeti la masa deoarece aceasta reteta merge foarte bine ca aperitiv.

Pentru a pregati o porti mare pentru toata familia vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente: o punga de paste (pentru aceasta reteta si pentru un aspect placut merg foarte bine cele fusilli), 300 de grame de sunca de pui, o cutie de porumb, 3-5 castraveti murati, o bucata de cascaval de marime potrivita. Deasupra se prepara o maioneza de casa ( avem nevoie de 4 linguri de maioneza). Eu prepar maioneza din oul crud de cele mai multe ori deoarece la pregatirea acesteia folosesc un blender, insa se poate pregati si in varianta cu oua fierte.

Pentru inceput se pun pastele la fiert iar intre timp taiem sunca si cascavalul cubulete micute iar castravetii murati ii taiem feliute subtiri.

Peste pastele fierte vom adauga sunca, cascavalul, porumbul si castravetii, urmand sa pregatim maioneza (putem adauga mai mult mustar in maioneza pentru un gust fresh si acrisor.

Ingredientele se amesteca foarte bine iar apoi adaugam si cele patru linguri de maioneza. Amestecam in continuare pana cand totul se omogenizeaza foarte bine.

Salata se poate manca imediat dupa pregatire sau se poate lasa la frigider pentru o ora in cazul in care doriti o varianta mult mai racoritoare.

Pofta buna!