Salatele hranitoare si sanatoase au devenit in ultimii ani o prioritate in meniul alimentar a celor mai multi dintre noi care isi doresc o masa gustoasa si in acelasi timp super sanatoasa.

De la salatele de cruditati, legume vezi, pana la cunoscutele salate cu iaurturi fresh si crutoane, acestea pot fi cosumate atat la pranz cat si la cina.

O salata super hranitoare, pe care trebuie sa o incercati este cea de quinoa cu creveti.

Pentru prepararea acestei retete veti avea nevoie de: 10-12 creveti decorticati (eu am cumparat prefierti), o mana de quinoa si una de orez integral (puteti folosi mix din cele doua ingrediente, la cutie), 2 ardei copti, 1 castravete, 8-10 masline negre sau verzi, o legatura de ceapa verde, 100 de grame de branza feta, ulei de masline, 5-7 linguri de sos de soya, sare si piper.

Crevetii se spala foarte bine, ii condimentam dupa gust iar apoi se prajesc intr-o lingura de ulei de masline (puteti sa inlocuiti uleiul de masline cu putin unt).

Intre timp punem la fiert quinoa si orezul intregral in apa cu putina sare.

Cand crevetii sunt gata ii scoatem pe o farfurie iar apoi trecem la curatarea ardeilor copti si taierea lor bucatele mici, urmand sa ii calim foarte putin cu sosul de soya si piper. Dupa ce s-au calit ii punem intr-un bol mai mare.

Taiem feliute foarte subtiri castravetele iar ceapa o tocam foarte marunt. Adaugam toate ingredientele peste ardeii copti, punem maslinele deasupra si mixul de orez integral si quinoa dupa ce acestea au fiert suficient.

La final adaugam branza feta taiata cubulete si crevetii.

Pentru un plus de aroma putem adauga marar sau patrunjel taiat marunt.

In zilele de weekend, putem prepara aceasta salata alaturi de care putem savura un pahar de vin alb.

Pofta buna!