Pastele se apropie cu pasi repezi iar gospodinele iscusite au inceput deja sa caute tot felul de retete delicioase pe care sa le pregateasca pentru masa festiva de Paste.

Ei bine, suntem obisnuiti inca din copilarie cu faptul ca mesele de sarbatoarea Pastelui au la baza preparate traditionale precum oua, friptura, drob, cozonaci, miel si ciorba insa pentru aperitiv avem tendinta de a alege gustari reci precum mezeluri, branzeturi si legume, bineinteles ceapa verde fiind cea care nu lipseste de pe masa niciunui roman.

Daca totusi avem mai mult timp la dispozitie putem opta pentru cateva salate aperitiv care pe langa faptul ca se pregatesc foarte usor sunt si super gustoase si delicioase.

Salata de ton este una dintre cele mai simple retete pe care le poti pregati rapid pentru tine si familia ta deoarece nu ai nevoie decat de 2 conserve de ton in suc propriu pe care il scurgi foarte bine, il blenduiesti cateva secunde iar apoi il amesteci cu o conserva de porumb si o ceapa rosie mai mare taiata marunt. Ingredientele se amesteca foarte bine iar apoi se mai adauga sare si piper dupa gust. Salata se poate servi pe loc sau de la frigider cu paine prajita sau paine proaspata.

Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi este o alta salata rapida pe care o poti prepara cu orice ocazie, fiind ideala pentru masa festiva pe care o pregatesti pentru intreaga familie. Pentru aceasta salata ai nevoie de doua conserve de ciuperci, 4 catei de usturoi si maioneza pregatita dintr-un ou sau doua dupa gust. Ciupercile se taie marunt iar apoi peste acestea se adauga usturoiul pisat, sare, piper si maioneza. Toate ingredientele se amesteca foarte bine iar apoi salata se introduce la frigider pentru cateva ore.

Salata se serveste pe feliute de paine proaspata cu rosii pentru un plus de aroma si savoare.