Pentru mesele de sarbatori sau chiar pentru zilele de weekend cu familia, salatele cu maioneza reprezinta cu siguranta unele dintre preparatele de baza pentru aperitivele pregatite de romani, datorita gustului delicios dintre maioneza cu diverse combinatii de legume sau carne.
Salata de vinete
Salata de vinete cu maioneza se afla cu certitudine printre preferintele tuturor, indiferent de anotimp, deoarece aceasta pot fi pregatita imediat dupa coacerea vinetelor dar si de la congelator.
Pentru aceasta reteta simpla si gustoasa avem nevoie de: 2 vinete coapte si curatate, o ceapa mare, 2 oua, ulei, sare si mustar.
Vinetele se toaca foarte bine, se adauga ceapa taiata marunt iar apoi maioneza preparata dupa preferintele fiecaruia (eu o pregatesc cu oua in stare prospata), sare iar pentru un plus de savoare mai adaug o lingura de mustar.
Se serveste pe paine proaspata alaturi de o portie zdravana de rosii gustoase.
Salata de conopida
Acest preparat fresh este numai bun de servit in zilele calduroase, direct de la frigider.
Ingredientele de care avem nevoie sunt: o conopida mai micuta, 3-5 catei de usturoi, 2 oua, ulei, sare si piper dupa gust.
Conopida se spala foarte bine, se taie bucati iar apoi se fierbe. Cand aceasta este fiarta, se blenduieste foarte bine pana cand obtinem o pasta. Se adauga maioneza preparata din cele doua oua cu ulei, usturoiul in functie de gust, sare si piper iar apoi se introduce in frigider pentru cateva ore.
Salata de ton cu maioneza
Pentru iubitorii de peste, aceasta este unda dintre retetele preferate pentru aperitive.
Pentru acest preparat avem nevoie de 3 conserve de ton maruntit in ulei sau suc propriu, o ceapa, o cutiuta mica de porumb, 1 ou, ulei, sare si piper.
Scurgem tonul foarte bine iar apoi adaugam peste acesta maioneza, porumbul si ceapa taiata marunt. Amestecam toate ingredientele foarte bine iar apoi putem servi aceasta salata pe feliute de paine prajita.