Perioada de primavara vara este prielnica pentru toti iubitorii de legume verzi, deoarece acestea pot fi gasite cu usurinta in stare proaspata, atat la tarabele din piete cat si in supermarket-uri.
Mai mult de atat, acestea reprezinta solutia perfecta pentru zilele aglomerate in care nu avem timp sa preparam o masa calda, fiind ideale datorita gustului revigorant si proaspat dupa o zi torida in care nu avem pofta de mancare.
Salata fresh cu branza telemea
Pentru acest preparat nu avem nevoie decat de: 3 pumni de spanac proaspat, 3 ridichi, o legatura de ceapa verde, 2 rosii, 2 castraveti, 150 de grame de telemea de vaca sau capra, ulei de masline, jumatate de lamaie, oregano si sare.
Legumele se spala foarte bine si se taie in forma dorita. Se adauga branza taiata cubulete, zeama de la jumatatea unei lamai, ulei de masline, sare si oregano uscat pentru un gust mai aromat.
Salata cu spanac si quinoa
Ingredientele necesare sunt: un pumn de quinoa fiarta, 100-150 de grame de spanac crud, o legatura de ceapa verde, un morcov crud, lamaie, ulei de masline, 3 linguri de sfecla rosie taiata cuburi, sare si piper dupa gust. Optional se pot adauaga si 2 linguri de porumb boabe.
Spanacul si ceapa se taie marunt iar morcovul se da pe razatoare, apoi se adauga restul ingredientelor. Se poate servi in orice moment al zilei.
Salata de castraveti cu marar
Pentru aceasta reteta de salata racoritoare vom avea nevoie de 4-5 castraveti proaspeti, o legatura de ceapa verde, o legatura de marar, zeama de lamaie sau otet, ulei de masline, sare si piper dupa gust.
Ceapa si castravetii se taie dupa marimea dorita. Se adauga mararul taiat foarte mic iar apoi restul ingredientelor. Secretul este ca aceasta salata sa fie acrita foarte bine. Se poate servi atat gol cat si langa o friptura gustoasa.