Supele si ciorbele reprezinta pentru romani o traditie inca de acum multi ani in urma, acestea fiind ideale pentru un pranz delicios indiferent de ocazie.

Romanii de pretutindeni sunt obisnuiti sa consume in mod obisnuit ciorbe, motiv pentru care acestia nu se pot obisnui cu obiceiurile alimentare atunci cand aleg sa locuiasca pentru o scurta perioada sau chiar definitiv intr-o alta tara, fie datorita faptului ca ingredientele au alt gust, fie din cauza faptului ca in majoritatea cazurilor strainii mananca foarte putine supe sau ciorbe.

Supa cu galuste este una dintre preparatele cele mai indragite, tocmai datorita faptului ca aceasta face parte din retetele traditionale romanesti cu care suntem obisnuiti inca din copilarie.

Desi avem tendinta sa credem ca supa cu galuste este o reteta banala si super usor de preparat, ei bine exista cateva trucuri care fac diferenta intre o supa cu un gust obisnuit si o supa de galuste cu adevarat gustoasa, atat pe placul celor mari dar si pe placul celor mai mici si pretentiosi din familie.

Iata cateva dintre trucurile de care ar trebui sa ti cont atunci cand prepari aceasta supa traditionala:

Incearca sa cumperi un pui de casa  pentru ca in acest fel vei obtine o supa super gustoasa, hranitoare dar si cu un aspect placut.

Ai grija cata grasime folosesti la supa pentru ca aceasta ar putea iesi mult prea grasa pentru gustul unora.

Supa ar trebui neaparat strecurata pentru ca fi sigur ca aceasta este limpede. Nu uita ca si inlaturarea spumei de deasupra are un rol la fel de important.

Daca ai posibilitatea foloseste oua de casa pentru prepararea galustelor deoarece acestea vor fi mult mai pufoase dar in acelasi timp vor avea si o culoare usor galbuie super apetisanta.

La sfarsit, inlocuieste patrunjelul uscat cu cel proaspat pentru ca acesta va oferii supei un gust mai puternic dar in acelasi timp este si mult mai hranitor. Atentie, pentru pastrarea calitatii, patrunjelul tocat se adauga doar la sfarsit, dupa ce deja ai stins focul.