Desi marea majoritate dintre noi incercam sa avem o dieta cat mai echilibrata in marea majoritate a timpului, in zilele de weekend preferam cu totii o friptura la cuptor sau chiar la gratar, mai ales ca zilele cu soare sunt din ce in ce mai multe o data cu incalzirea vremii.
Stim cu totii ca langa o portie de friptura bine preparata si langa o garnitura de cartofi sau legume, merge foarte bine un sos aromat indiferent ca langa am pregatit si o salata de rosii si castraveti sau varza, deoarece sosul este cel care da cu adevarat gust mancarii.
Desi este mult mai usor sa cumparam sosuri gata preparate din market-uri, ei bine acestea nu sunt deloc sanatoase si contin si foarte mult zahar, motiv pentru care ar trebui sa incepem sa preparam astfel de sosuri acasa.
Dulceata de ardei iute este una dintre cele mai simple de preparat, aceasta fiind super delicioasa si usor de pregatit pentru ca nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Mai mult de atat, aceasta dulceata de ardei iute se poate prepara vara din ardei iuti si ardei kapia, fiind perfecta pentru tot restul anului deoarece se pastreaza foarte bine in borcane chiar si cativa ani atunci cand este depozitata in mod corect.
Dulceata de ardei iute poate fi savurata langa friptura, branzeturi sau chiar in sandwich-uri, putand fi preparata mai picanta sau chiar sub forma de sweet chilli.
Sosul de usturoi este cu siguranta printre preferatele romanilor, indiferent ca vorbim de clasicul mujdei de usturoi sau diferite sosuri preparate cu tot felul de ingrediente. Sosul tzatziki este ideal in special pentru perioada de vara deoarece este super aromat si fresh mai ales daca este lasat la frigider cateva ore. Acesta poate fi pregatit super usor cu ustoriu, iaurt grecesc, putin ulei de masline, sare, castraveti proaspeti si putin marar dupa gust, fiind ideal atat langa o garnitura de cartofi cat si langa o friptura suculenta.