Desi majoritatea dintre noi au tendinta de a sarii peste micul dejun (cea mai importanta masa a zilei care consumata regulat si corespunzator din punct de vedere  al alimentelor alese, ne ofera energia de care avem nevoie pe tot parcursul zilei) si de a opta in schimb pentru un pranz copios, urmat apoi de o cina bogata in calorii, afla ca acest lucru nu duce decat la o dereglare a intregului organism.

Seara este momentul prielnic pentru a preparara mancarea cat mai simplu. Cand spunem simplu ne referim atat la combinatia alimentelor in care legumele ar trebui sa se regaseasca in mod necesar cat si la alegerea unor astfel de alimente.

Printre cele mai simple preparate pentru care poti opta sunt:

Supa crema de legume

Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de 5 cartofi , 2 morcovi, 3 pumni de brocoli, 2 cepe mai micute, 2 pumni de mazare, 2 ardei capia, suc de rosii (aproximativ 500 de mililitri) si o legatura de patrunjel. Legumele se curata, se spala foarte bine, se taie cubulete iar apoi se pun la fiert intr-un litru/ 1 litru si jumatate de apa. Cand legumele sunt fierte pe jumatate se adauga sucul de rosii, sare si piper dupa gust. Se strecoara zeama iar legumele se blenduiesc foarte bine. Pasta obtinuta se amesteca usor cu apa si cu sucul de rosii in care acestea au fiert si se mai pune pe foc pentru 15 minute. Pentru cei care prefera un gust acrisor, in supa se pot adauga 2 linguri de otet sau zeama de la jumatatea unei lamai. Peste intregul continut se adauga o legatura de patrunjel proaspat, maruntit foarte bine si se serveste alaturi de cei dragi.

Sugestie de servire: pentru un plus de savoare se pot pregati crutoane din paine prajita, cu usturoi si taiata apoi cubulete.

Pofta buna!