Supa crema face parte din categoria preparatelor care au inceput sa iasa in evidenta in special in ultimii ani la noi in tara, fiind un deliciu usor si gustos care poate fi regasit in aproape toate restaurantele.

Supa crema poate fi gatita variat astfel ca este foarte usor sa gasim diverse retete de supa crema de rosii, ciuperci, broccoli sau cartofi.

Pe langa acestea, sezonul de toamna este ideal pentru prepararea supei de dovleac dar si de praz deoarece acesta poate fi gasit cu usurinta in magazinele de pretutindeni.

Printre beneficiile acestei supe se numara cu siguranta continutul ridicat de vitamine, fiind preparata din legume diverse, aportul crescut de vitamine fiind ideal pentru organism in special in aceasta perioada.

Mai mult de atat, prepararea unui astfel de pranz este foarte usor de gatit deoarece nu necesita multe ingrediente si nici nu este nevoie de prea mult timp alocat in bucatarie.

Pentru pregatirea acestei retete vom avea nevoie de: 700-800 de grame de praz, 1 morcov, 6-7 cartofi de marime potrivita, 2 cepe, 4 linguri de iaurt grecesc/smantana (eu am folosit iaurt pentru ca supa sa fie mai light) si condimente dupa gust.

Pentru inceput vom pune la fiert toate legumele curatate si taiate cubulete (prazul il curatam de frunzele verzi) peste care vom pune sare si piper dupa gust.

Cand sunt fierte legumele le lasam la racit iar apoi le blenduim foarte bine impreuna cu iaurtul sau smantana. Apa in care au fiert legumele nu se va arunca deoarece aceasta se amesteca cu pasta obtinuta din legume pana cand obtinem consistenta dorita.

Supa astfel obtinuta o mai punem pe foc pentru 5 minute timp in care mai adaugam condimentele dorite. Eu am optat pentru oregano, fulgi de chilli pentru o aroma usor picanta dar si granule de usturoi.

Supa se serveste calda alaturi de o portie de crutoane si o lingurita de ulei de masline extra virgin.