Gustul sarat si usor picant a inceput sa se regaseasca din ce in ce mai mult in preparatele romanilor de pretutindeni, in special de cand acestia au inceput sa frecventeze restaurantele chinezesti din centrele orasului.
Prepararea unei astfel de retete poate fi solutia perfecta pentru o cina gustoasa in familie, pentru zilele de weekend sau chiar si atunci cand urmeaza sa avem invitati la masa.
Ei bine, ingredientele de care avem nevoie sunt: o bucata cat palma de muschiulet de porc, 2 morcovi, 2 ardei kapia, 7-9 ciuperci, 1 dovlecel, 7-9 linguri de sos de soia, 5 linguri de sos dulce acrisor, fulgi de chilli si condiment dupa gust (eu adaug sare, piper si un varf de lingurita de curcuma).
Ca si garnitura putem pregati un orez prajit cu sos de soia sau taitei din orez.
Pentru inceput vom taia carnea cubulete cat mai micute. La fel vom proceda si cu legumele pe care le vom taia feliute cu exceptia morcovului pe care il putem felia pe lungime cu ajutorul unui curatator.
Vom pune carnea la prajit in putin ulei de masline. Dupa 10 minute adaugam toate legumele si le calim foarte bine impreuna cu carnea. Cand sunt aproape gata, adaugam sosurile si condimentele si mai lasam totul la foc mic in jur de 5 minute.
Ca si garnitura eu am ales de aceasta data orezul prajit. Pentru pregatirea acestuia vom avea nevoie de o cana de orez pe care il punem la fiert (acesta se lasa la fiert in jur de 20 de minute). Cand orezul este gata fiert il punem intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline si adaugam peste acesta cam 8 linguri de sos de soia si putin piper.
Daca preferati varianta taiteilor din orez tot ceea ce trebuie sa faceti este sa ii fierbeti in suficienta apa timp de 5-7 minute in functie de grosimea acestora.
Pofta buna!