Ce mancam in zilele in care suntem extenuati? Comandam ceva rapid sau incercam sa preparam ceva usor din cateva ingrediente sanatoase pe care le avem la indemana?

Stim cu totii ca dupa o zi plina in care am terminat munca la o ora destul de tarzie, nu mai avem nici timpul si nici cheful necesar ca sa gatim mancaruri care necesita o perioada mai lunga de preparare, motiv pentru care cautam sa pregatim o cina rapida cu doar cateva ingrediente pentru a avea apoi timpul necesar pentru odihna si relaxare.

Tigaia picanta de legume este solutia ideala pentru cei care iubesc gustul usor picant si in acelasi timp prefera aroma asiatica a sosului de soia. Mai mult de atat, acest preparat este foarte usor de facut, fiind ideal si in zilele in care tinem post sau pur si simplu vrem sa scoatem carnea din alimentatie.

Pentru aceasta reteta simpla vom avea nevoie de: 1 vanata, 1 dovlecel, 1 morcov, 10 ciuperci Champignon, o legatura de patrunjel, sos de soia, fulgi de chilli/ pasta de chilli, 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, oregano si un varf de lingurita de curry.

Preparare: legumele se spala foate bine iar morcovul si ciupercile se curata de coaja. Vanata, dovlecelul si ciupercile curatate se taie cuburi, iar morcovul il taiem fasii cu ajutorul unui curatator pentru coaja cartofilor.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline iar apoi adaugam legumele si le lasam sa se caleasca foarte bine. Cand acestea sunt aproape gata, adaugam condimentele, fulgii de chilli/ pasta in functie de cat de condimentat dorim preparatul si cateva linguri bune de sos de soia (avem grija sa nu punem prea multa sare pentru ca sosul de soia este suficient de sarat). Cand tigaia picanta este gata adaugam legatura de patrunjel taiata marunt.

Preparatul se poate servi alaturi de un pahar de vin de la frigider.