Soia este aliatul perfect pentru inlocuirea produselor de origine animala in zilele de post, pentru vegetarieni dar si pentru cei care incearca sa ofere organismului un plus de proteina din alte surse.
Mai mult de atat, soia este unul dintre alimentele care a inceput sa fie din ce in ce mai consumate in ultimii ani mai ales de persoanele care si-au dorit sa isi schimbe stilul alimentar si sa puna accent mai mult pe sanatatea organismului lor, fiind atenti la ceea ce mananca in mod frecvent.
Ei bine, soia poate fi consumata in diverse preparate precum tocanite, salate, ciorbe sau snitele, aceasta gasindu-se sub diferite forme, fiind foarte usor de gatit si avand in acelasi timp un pret foarte accesibil.
Tocanita de legume cu soia este perfecta atunci cand vrei sa prepari ceva rapid, sanatos si hranitor, fiind ideala pentru pranz, cina sau chiar pentru masa de la birou.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de: 2 morcovi, 5-7 cartofiori, jumatate de dovlecel, 1 ardei kappia, 7-8 ciupercute, o legatura de patrunjel, o cana mai mare de cuburi de soia, o cana de suc de rosii sare si piper dupa gust iar pentru iubitorii gustului picant se pot adauga si fulgi de chilli.
Pentru inceput vom curata si spala legumele foarte bine iar apoi le vom taia cubulete. Adaugam peste acestea apa, sare si le punem la fiert. In acest timp vom pune cuburile de soia in apa pentru hidratare. Cand legume sunt pe jumatate fierte adaugam sosul de rosii lasand tocanita in continuare pe foc.
Cand legumele sunt aproape fierte vom adauga si cuburile de soia scurse de apa, lasandu-le sa fiarba alaturi de restul preparatului inca 10-15 minute.
Cand aceasta este gata vom pune restul condimentelor dupa gust iar la final vom adauga legatura de patrunjel taiata marunt.
Pofta buna!