reteta vinete cu orez

Vinetele pot avea efecte foarte benefice pentru cei care le consuma, ajuta la prevenirea cancerului si la reducerea nivelului de colesterol din organism. Iata cateva beneficii pe care le puteti avea daca consumati vinete: regleaza greutatea corporala, pot prevenii inflamatii si boli cronice, protejeaza membranele creierului, imbunatatesc circulatia sangelui si dau energie organismului.



 

Reteta vinete cu orez

Ingrediente (10 portii):
– 1kg vinete potrivite ca marime
– 1kg, rosii
– 300g, ceapa
– 250g, telina

– 100g, ardei grasi
– 100g, orez
– 500g, ulei
– 300g, piper pisat
– 7g, piper boabe
– 5g, enibahar pisat
– 5g, cimbru macinat
– 10g patrunjel tocat
– 30g, smantana
– 200g, usturoi
– 60g, faina
– 2 oua
– 100ml, apa

Mod de preparare:

1. Vinetele curatate se taie felii in lung, se presara cu sare si se lasa cca 30 de minute.
2. Se spala cu apa calda si se stroarce usor fiecare felie.
3. Vinetele se dau prin faina si se rumenesc in ulei incins.
4. Se aseaza pe o farfurie.
5. Se razaleste ceapa si telina
6. se taie marunt ardeii
7. se fierbe orezul intr-un clocot si se scurge
8. in uleiul ramas de la vinete se caleste ceapa, telina, ardeii si orezul.
9. amestecul format se amesteca cu mirodenii si cu verdeturi
10.se adauga ouale si se amesteca din nou
11.intr-o cratita unsa se pun straturi alternative de vinete si umplutura, ultimul strat sa fie de vinete
12.se curata rosiile de coaja se taie marunt si se caleste putin.
13.deasupra straturilor se toarna amestecul de rosii cu apa
14.se pune la cuptor cca 40 de minute

Se serveste rece cu smantana. Ca bauturi se recomanda vin alb de aperitiv, tuica sau votca.

Pofta Buna!