Vinetele sunt printre legumele regasite pe masa romanilor destul de des, mai ales ca acestea pot fi gatite variat. Salata de vinete cu maioneza este cu siguranta un deliciu al verii mai ales cand aceasta salata este savurata cu paine proaspata si rosii gustoase si zemoase.

Vinetele sunt o sursa bogata de vitamine si nutrienti esentiali, fiind ideale a fi consumate regulat mai ales atunci cand este sezonul acestora si ne putem bucura de gustul aromat si proaspat al acestora.

Ei bine, pe langa faimoasa salata de vinete, aceaste legume pot fi preparate la gratar, in tocanite, coapte in diferite salate fresh sau chiar la cuptor.

Iata o retetea super simpla si gustoasa pe care o poti prepara si tu la cuptor pentru tine si intreaga familie.

Pentru prepararea acestei retete vom avea nevoie de 2 vinete mai mari, 1 piept de pui, 2 cepe rosii, 2 morcovi, 1 ardei kapia , 3 linguri de ulei de masline, 200 de mililitri de suc de rosii si cateva feliute de mozzarella.

Pentru inceput vom taia pieptul de pui foarte micut. Procedam la fel si cu ceapa si ardeiul iar morcovul il razalim. Prajim apoi ceapa in ulei de masline iar apoi adaugam morcovul, ardeiul si pieptul de pui lasandu-le toate la prajit timp de 10 minute.

Intre timp taiem vinetele in doua si le scobim astfel incat sa poata fi umplute.                   Intr-un vas de yena punem vinetele iar apoi le umplem cu pieptul de pui si legumele deja prajite apoi introducem totul in cuptorul preincalzit si la foc mic le lasam sa se prepare.

Dupa 15 minute adaugam peste ele sucul de rosii si le introducem din nou la cuptor. Cand sunt aproape gata taim mozarella feliute si le punem peste jumatatile de vinete iar apoi le mai intoducem in cuptor 10 minute.

Vinetele  se pot servi calde sau chiar si reci deoarece gustul acestora este la fel de bun si aromat.