aplicatii camioane

Instalarea pe mobil a unor aplicatii utile, poate usura viata soferilor de camioane, activitatile cotidiene ale acestora devenind mai placute.

Sigur ca poti fi sofer de camion si fara un smartphone, dar de ce ai face asta? Cateva aplicatii instalate pe smartphone te-ar putea ajuta sa conduci mai sigur, sa iti gestionezi mai bine timpul, sa iti imbunatatesti starea de sanatate. Te poate tine la curent cu informatii despre vreme, trafic, despre blocajele rutiere, dar te ajuta si sa pastrezi legatura cu cei dragi. 

Industria transporturilor este intr-o continua dezvoltare, utilizand tehnologie din ce in ce mai avansata. Soferilor le este indicat sa integreze in viata lor profesionala, modalitati care sa le usureze activitatea si sa le aduca diverse beneficii, pe toate planurile. Aplicatiile instalate pe mobil sunt masuri luate in acest sens.

Au fost efectuate diverse studii, soldate cu mai multe rezultate in ceea ce priveste utilitatea mobilului si a aplicatiilor instalate pe acesta, pe durata in care sunteti plecat la drum. Ce spun rezultatele?

  • peste 40% din soferi, folosesc aplicatiile de pe mobil, pentru a fi informati asupra conditiilor meteorologice, pretului combustibilului, si multe altele

Ce aplicatii ne sunt utile si care este rolul acestora?

  • Waze

Este o aplicatie gratuita, care poate fi instalata pe smartphone (Android, iPhone), si care iti ofera navigatie GPS, date despre trafic, despre accidente, echipaje de politie, pericole pe drum, etc.

Pentru a folosi aceasta aplicatie, este necesara conexiune permanenta la internet, altfel, se pierd multe beneficii. Este aplicatia care ofera unele dintre cele mai bune si actualizate rute in timp util.

  • FleetSafer Mobile

Transmiterea mesajelor in timp ce conduci, poate avea consecinte fatale. Daca alertele de mesaje te provoaca chiar si pentru o secunda sa iti arunci ochii pe mobil, scapa de tentatia asta cu FleetSafer Mobile. Aceasta dezactiveaza notificarile de text si email, transmitand automat un mesaj catre cei care incearca sa te contacteze, al carui continut este „conduc”.

  • MyFitness Pal

Este aplicatia care se adreseaza poate celei mai mari provocari pe care soferii de camioane o au: sanatatea fizica. Zecile de ore petrecute la volan, te determina sa mananci nesanatos, iti impune restrictii legate de exercitiile fizice. Aplicatia te ajuta sa monitorizezi, numarul de calorii acumulate, carbohidratii consumati, grasimea dar si cantitatea de zahar asimilata.

Iar daca efectuati exercitii zilnice, puteti monitoriza cate calorii pierdeti si in cat timp.

  • BigRoad

Daca alocati prea mult timp documentatiei, aceasta aplicatie este ceea ce va trebuie. Va ofera posibilitatea transmiterii si primirii documentelor, dar si alte facilitati.

  • Storm Shield

Furtunile pot constitui un real pericol pentru soferi. Aceats aplicatie te va informa in timp util despre conditiile meteo nefavorabile, avand si o comanda vocala, astfel ca nu va fi necesar sa te uiti pe mobil pentru a cunoaste aceste informatii.

  • ICE

O aplicatie care iti poate salva viata. In caz de urgenta, stocheaza informatiile de care au nevoie medicii, dar si despre medicamente, starea de sanatate. Are un buton de alarma, care transmite un mesaj tuturor din lista de contacte, mesaj care contine si locatia in care va aflati in caz de urgenta.

  • TransParking

Informatii utile despre cel mai apropiat loc de parcare, dar si despre facilitatile existente in acea locatie.  Ce este avantajos la aceasta aplicatie, este ca permite cautarea parcarilor fara a te conecta la internet.

  • TruckIN

Ajuta la planificarea rutelor special pentru camioane, prin evitarea podurilor joase, a drumurilor pe care este interzis accesul masinilor de tonaj mare. Ofera informatii despre statii de alimentare, locuri de parcare, restrictii de drum.

 

Sunt aplicatii care iti pot salva viata, care te tin aproape de cei dragi, dar si care iti imbunatatesc performanta profesionala.

Daca mai aveti si alte sugestii, faceti-le cunoscute.

Drumuri bune!