Cât de util este ozonul? Ce se poate face cu ajutorul acestui gaz ?

curatare instalatie aer conditionat auto cu ozon

Ozonul a fost descoperit în anul 1783 de către olandezul Martinus Van Marum. De atunci, utilitatea sa a căpătat noi forme, cu fiecare an care a trecut. Astăzi, firme precum igienizare-cluj.ro ofera soluții complexe de curatare cu ajutorul acestui gaz miraculos, însă igienizarea nu este singura aplicatie a sa.

Ce se poate face cu oznul?

Domeniile in care este folosit ozonul sunt urmatoarele:

  • medicina. Terapia co ozon este extrem de eficienta pentru bolile reumatice, de care sufera nu mai putin de 30% din populatia Europei. Pe langa reomatism, ozonoterapia poate sa vindece si artroze sau sa icnetineasca procesul de imbatranire.
  • Purificarea apei. Este cel mai vechi domeniu in care ozonul este folosit de om. Tratarea apei cu ozon reuseste sa o dezinfecteze si sa inactiveze bacteriile si virusii. Ozonificarea este folosita adeseori in pastravarii sau diverse alte crescatorii de peste si evident, in filtrarea apei pentru consum.
  • Igienizare. Se poate opta pentru igienizare apartamente cu ozon, pentru igienizare aer conditionat sau pentru eliminarea bacteriilor dintr-o multime de alte incaperi. Cel mai recomandat este pentru capacitatea sa de curatare instalatie aer conditionat auto, deorece este unul dintre locurile din masina care acumuleaza cele mai multe bacterii.

Care sunt principalele avantaje ale ozonizarii

Cei care aleg un serviciu de igienizare aer conditionat auto cu ozon, sau folosesc generarea de ozon pentru orice alt fel de incapere, trebuie sa stie care sunt principalele avantaje de care se bucura.

In primul rand, ozonul este cel mai puternic dezinfectant ce poate sa fie folosit de catre om, iar partea buna este ca generatoarele moderne de ozon sunt din ce in ce mai eficiente.

Odata ce este generat, acesta poate sa omoare orice tip de bacterie, de virusi, mucegai sau ciuperci, distruge mirosurile neplacute si are marele avantaj de a fi 100% ecologic. Practic, nu polueaza, fiind agreat de toti cei care doresc sa protejeze mediul inconjurator.

Chiar daca este un puternic oxidant, atunci cand intra in contact cu diverse suprafete nu le deterioreaza, eliminand totusi substantele nesanatoase ale acestora.

Ozonul este foarte sanatos, insa este bine ca expunerea la zonele tratate cu acest gaz sa nu fie de foarte lunga durata. De regula, dupa igienziarea unei incaperi cu ozon trebuie sa se astepte cel putin 30 de minute pana in momentul in care incaperea poate sa fie folosita.