obiecte utile

Trebuie sa stii ca sunt cateva obiecte utile care ar trebui sa nu lipseasca din masina ta. De ce? Pentru ca vei avea nevoie de ele.

Masina este un bun de stricta necesitate, aproape indispensabil fiecaruia dintre noi. Cand spun indispensabil, ma refer doar la nevoia de a rezolva, problemele nenumarate care apar, cu aceasta inventie minunata sau de a merge in excursiile preferate cu propriul autoturism. Si, pentru ca drumul sa fie placut si sigur, trebuie sa ne „inarmam” cu cateva obiecte utile. 

A detine o masina, implica responsabilitate, nevoia de a avea grija ca aceasta sa fie dotata cu tot ce este necesar pentru ca traseul pe care il parcurgi sa fie cat mai placut si pentru ca revenirea acasa sa fie sigura.

Pentru ca aceasta sa se intample, doteaza-ti autovehiculul cu cateva obiecte utile, printre care:

  • Lanterna

Este unul dintre cele mai importante obiecte pe care ar trebui sa le aiba orice conducator auto in masina sa. E clar ca este nevoie de ea, in timpul noptii, dar ideea este sa iti alegi una care lumineaza puternic si sa nu ocupe mult spatiu.

  • Trusa de prim ajutor

Desi este obligatorie prin lege, nu se regaseste in orice autovehicul. Are o importanta cruciala in caz de accident, sau orice situatie in care suferiti chiar si o usoara ranire.

Pe langa cele existente in aceasta trusa, instrumentar (foarfeca si dispozitiv intermediar pentru respiratie gura la gura), materiale sanitare (leucoplast, pansament, comprese sterile, manusi de unica folosinta, etc.), alte materiale (ace de siguranta, folie de supravietuire izoterma, brosura de instructiuni), ar trebui sa includeti dvs. medicamente pentru starea de rau. Multe persoane resimt disconfort cand se deplaseaza cu masina.

  • Manual de utilizare a masinii

Acesta este foarte util, in special femeilor, deoarece acestea nu au multa experienta, iar daca raman in camp deschis cu masina, e bine sa existe un minimum de informatii cu privire la ce trebuie sa faca pentru a rezolva problema ivita.

  • Trusa de scule

Sunt magazine de specialitate care iti ofera o gama variata de solutii. Cea mai buna alegere este o trusa cu cat mai multe unelte care sa te ajute, indiferent de orice problema ai avea. Alege un magazin de incredere, in care angajatii sunt bine pregatiti, si care iti pot oferi cea mai buna solutie in functie si de dotarile masinii tale.

  • Cabluri de pornire

Cat de importante sunt acestea!! Sunt acele momente inevitabile, in care bateria autovehiculului se va descarca. Si, daca nu avem aceste cabluri, ne va fi foarte greu sa rezolvam problema.

  • Haine groase

Indiferent de sezon, ar fi bine sa le ai in masina. Nu se stie pe unde ajungi, cand pleci in excursie, asa ca, mai bine sa fii pregatit.

  • Alimente/apa

Nu se stie ce se intampla, e posibil sa ramai blocat pe drum, din diverse motive si nu te vei putea hrani, asa ca, acestea sunt indicate.

  • Unelte pentru iarna

Lopeti, lanturi, antiderapant, racleta pentru razuit gheata, spray antiinghet, paturi si  nu numai, sunt obiecte absolut necesare in sezonul rece.

  • Set de becuri de rezerva

Becurile se ard, iar daca nu vei avea unde sa le schimbi, ce vei face, in special daca este noapte? Nu vei putea circula.

  • Incarcator pentru mobil/baterie externa

Telefonul este poate cel mai important cand pleci la drum. Daca se intampla ceva, nu vei putea lua legatura cu nimeni, daca bateria acestuia s-a descarcat si nu o poti incarca.

 

Si, ar trebui sa adaugam si...Rezervorul plin

Da, cu cat mai mult combustibil, cu atat mai bine.

 

Sunt obiecte de care vom avea nevoie. Cu siguranta sunt si altele, dar acestea sunt absolut necesare. Asa ca, nu mai stati pe ganduri, mergeti si procurati tot ce nu aveti in masina, din lista de mai sus.