dansuri latino cluj

Numeroase competitii de Salsa Cluj, Bucuresti, Iasi sau Timisoara si o multime de cursuri de dansuri Latino reusesc sa starneasca o serie de intrebari.

Cand au devenit romanii atat de dansatori? Cat succes poate sa aiba o sala de dansuri latino Cluj si mai ales, de ce ar lua cineva cursuri de dans Cluj?

Cei de la fiestacubana.ro au venit cu lamuririle si au incercat sa raspunda la intrebari prin prezentarea unei mici istorii a dansului Salsa.

Cand a aparut si cum a reusit Salsa sa evolueze asa de mult?

Locul de nastere al acestui danse este America de Sud, unde miscarile corpului pe ritmul muzicii sunt un adevarat stil de viata. Ceea ce este foarte interesant este faptul ca Salsa contureaza un amestec de ritmuri venite din mai multe parti ale lumii. Astfel, asupra dansului si-au pus amprenta cubanezii, cei din Republica Dominicana, cei din Africa si chiar si americanii, care au creat ritmuri de salsa specifice LA-ului sau New Yorkului.

Combinatiile de dansuri din salsa inglobeaza o multime de ritmuri, precum mambo, rumba, cha cha cha, gaguanco sau guajira.

Motivul pentru care a aparut acest gen de dans a fost disparitia unui alt gen foarte popular in anii ’60: Mambo. Tinerii doreau o alta atmosfera, asadar Salsa a inceput sa fie dansat foarte des la sfarsitul anilor ’60.

In 1975 a avut loc evenimentul NY Awords, cand preferintele pentru Salsa pur si simplu au explodat, Mass Media acordand o atentie foarte mare acestui nou si interesant stil de dans.

Evident, pana la migrarea peste granite a dansului nu e fost mult, emigrantii din America Latina facandu-l foarte popular in America de Nord.

Salsa a reprezentat o combinatie din mai multe stiluri de dans, iar denumirea i-a fost data de un designer: Izzy Sanabria, care a dorit sa promoveze intregul curent intr-un singur cuvant.

Salsa Astazi

Salsa este, fara doar si poate, un fenomen. Sutele de cluburi aflate in Romania, o tara de la mii de km distanta de locul unde a aparut pentru prima data acest dans, demonstreaza din plin. Cei care se hotarasc ca merita sa danseze Salsa pot sa gaseasca profesionisti care sa ii invete si in acelasi timp pot gasi amatori, alaturi de care sa exerseze si sa se bucure de magia dansului.