Obiective turistice de vizitat in Romania, destinatii de calatorie de care iti vei aminti mereu si pe care vei dori sa le vezi din nou.
Romania este o tara frumoasa cu multe obiective turistice, cu locuri minunate, unele dintre ele chiar neexplorate suficient de oameni. Peisajele sunt mirifice, pe oriunde treci, privirea iti este fascinata de vestigii, de creatii contemporane. Te vei bucura de ospitalitatea oamenilor care apartin fiecarui loc. Acestia sunt dornici sa te intampine mereu cu un zambet, cu amabilitate si cu delicii specifice locului.
Obiective turistice de vizitat in Romania
Romania este o tara de neuitat, pe care o vei descoperi in cursul calatoriei tale. Vei fi incantat de ce vei intalni in cale si vei dori sa te intorci cu fiecare ocazie.
Pentru inceput iti recomandam 5 destinatii uluitoare.
-
Cetatea Poenari:
Monument care dateaza din sec. XIV, aflat in regiunea Muntenia, judetul Arges. Veti regasi cetatea pe varful unui munte, langa localitatea Arefu, la 25 km de Curtea de Arges si la cativa km de lacul Vidraru. Destinatia acesteia, a fost loc de refugiu pentru Vlad Tepes. Legendele spun ca pentru a se adaposti de inamicii turci, s-a refugiat in aceasta cetate. A scapat de dusmani, potcovind caii cu potcoavele in sens invers, pentru a-i induce in eroare. Interesant, este faptul ca, pana a ajunge in varf, este necesar sa urci un numar de 1480 de trepte din beton. Este scara protejata de balustrade, si „urmarita” fiind de padurea de fag, pana sus, de unde poti admira culmile Fagarasului, dar si lacul Vidraru.
-
Piata Mare din Sibiu:
Se afla in centrul municipiului Sibiu si dateaza din anul 1366. Trebuie sa stiti ca, UNESCO, a declarat-o monument arhitectural. Sa nu uitam ca in 2007, Sibiu a fost aleasa Capitala Culturala Europeana. Multe din proiectele existente din acel an, s-au desfasurat chiar in acest loc incarcat de istorie. Vei regasi unele din cele mai frumoase si renumite cladiri din Sibiu. Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Statuia lui Gheorghe Lazar (carturar roman) sunt doar cateva dintre ele.
-
Parcul National Cheile Nerei-Beusnita:
Este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice de vizitat, fiind asa cum spune si denumirea, o zona de interes national. Este situat in judetul Caras-Severin, in sudul Muntilor Aninei. Are o suprafata de peste 36.000 ha, inconjurat de multe pesteri. Aici vei regasi cascade (Cascada Bigar, desemnata de World Geography, cea mai impresionanta din lume), chei, doline (forma de relief, cu aspect depresionar, rezultat din dizolvarea calcarului de la suprafata). Se intalnesc mai multe specii de mamifere, printre care: ursul brun, rasul, vidra de rau, liliacul mic cu potcoava.
In imediata vecinatate a Parcului, puteti vizita o serie de obiective istorice, culturale, si anume, Uzinele de fier Anina. Vei intalni un locas sfant minunat, Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Oravita, care dateza din anul 1778.
-
Delta Dunarii:
Stiati ca, a fost desemnata a doua delta ca marime din Europa? Si ca una din marile zone umede ale planetei? Un numar impresionant de specii de plante si animale pot trai aici in conditii adecvate, datorita intinderilor uriase de apa, dar si de uscat. Daca veti ajunge aici, veti descoperi minunatele colonii de pelicani. Este o zona pura, neatinsa de zgomotul asurzitor al masinilor, industriei. Nu veti intalni drumuri, ci doar, stuf, apa, pasari superbe, liniste, canale de apa si delicii culinare pe care trebuie sa le incerci. O plimbare cu barca va poate duce in locuri in care multi nu au ajuns.
-
Transalpina:
Considerata cea mai inalta, dar si frumoasa sosea din tara, adaposteste multe obiective turistice, care nu trebuie ratate. Si aici vom aminti, de Pestera Muierilor sau Pestera Muierii, care a adapostit in timpul razboaielor, femei si copii.
Un alt obiectiv, este Statiunea turistica Ranca, care desi se afla in dezvoltare, o puteti alege ca loc de relaxare pentru cateva zile, renumita pentru partiile de schi.
Lacul Oasa, situat la o altitudine de 1255 m.
Valea Frumoasei sau Valea Sebesului denumita de M. Sadoveanu, „apa viforoasa” pentru ca este un parau de munte agitat. De ce Valea Frumoasei? Pentru ca este inconjurata de privelisti pe care nu le poti trece cu vederea
Romania, pamant pe care, daca il vei pasi in lung si in lat, te va lasa sa descoperi cele mai spectaculoase privelisti. Dispunem de tot ce poate bucura ochiul si sufletul uman.