Venetia oras

Venetia, un oras scufundat armonios in romantism, design si arta, care atrage toate privirile turistilor dornici sa o exploreze

Iti doresti o escapada de un weekend sau vrei sa petreci un intreg concediu departe de agitatia cotidiana? Venetia este locul ideal care iti ofera posibilitatea de a trai cele mai frumoase clipe alaturi de cei dragi.Fie ca esti iubitor de arta, fotograf sau romancier, Venetia iti va acapara toata atentia, cu stradutele inguste si multitudinea de podulete care creeaza o confuzie fermecatoare. Arhitectura ilustreaza perfect imaginea medievala, desprinsa parca din basmele pe care le citeam cu drag in copilarie.

Pasionat de istorie sau dornic de imortalizat momente perfecte, Venetia e locul ideal al obiectivelor turistice care merita vizitate. Piata San Marco, Campanila ( turnul care ofera o privire de ansamblu asupra Venetiei ), Palatul Dogilor si Podul Rialto sunt cateva din cele mai vizitate comori ale vestitului orasel, cu o vasta istorie care merita auzita de la cei mai prietenosi ghizi.

Cunoscuti ai artei culinare si ospitalieri din fire, venetienii sunt pregatiti cu specialitati apetisante care sa ne incante papilele gustative. Astfel, nu trebuie sa ratezi ocazia de a savura cele mai recunoscute preparate ale acestora, alaturi de bauturile racoroase, specifice zonei, pentru o explozie de gusturi extraordinare.

Ceea ce m-a incantat cel mai mult, pasionata fiind de sentimentele profunde si povestile acaparante ale gondolierilor misteriosi si plini de sarm, a fost plimbarea cu vestita gondola. Probabil fiindca e locul perfect pentru exprimarea celor mai profunde trairi, dar si pentru linistea si pacea sufleteasca care iti inunda sufletul inca din primele minute.

Desigur, daca ai cateva zile in plus la dispozitie, Murano si Burano, sunt cele doua insulite din laguna Venetiei cunoscute pentru obiectele de sticla si dantela, specifice fiecareia, numai bune de savurat pentru o zi intreaga.

Un loc care merita atentia tuturor turistilor, si bineinteles a TA!