Mituri despre filme

Mituri despre filme, in care noi am crezut si poate, inca mai credem

De multe ori m-am intrebat, in timpul vizionarii filmelor, ce se afla in spatele diferitelor intamplari, cum ar fi: exploziile masinilor, desfasurarea proceselor, solutionarea unui caz de omucidere cu ajutorul medicului legist.

Oare, cum adoarme instantaneu o persoana, dupa ce i s-a aplicat la nas, o batista cu cloroform?

Sunt lucruri interesante, care ne fascineaza, si despre care dorim sa stim adevarul.

Sa recunoastem ca, inca sunt parti din filmele vizionate, carora le acordam credibilitate.

Haideti sa vedem cum stau lucrurile de fapt.Inainte de aparitia informatiilor pe internet, credeam foarte mult in ceea ce ni se prezenta in filme. Cele mai multe scene din filmele vizionate, ni se pareau uimitoare dar, si reale. Insa, lucrurile nu stau chiar asa. Haideti sa vedem despre ce este vorba.

Mituri despre filme:

  1. Poti vorbi, in timpul caderii libere cu parasuta, cu alt parasutist.  De fapt, vantul circula in jurul tau, lucru care te face sa nu auzi nici un alt sunet.
  2. Aplici batista cu cloroform pe fata unei persoane, iar aceasta adoarme in cateva secunde. Nu-i asa. In realitate, dureaza mai mult de 5 minute ca cineva sa resimta efectele chimicalelor, iar acestea dureaza o scurta perioada de timp.
  3. Politia localizeaza un apel telefonic doar intr-un minut. Nu este adevarat. Un apel telefonic poate fi localizat in aproximativ o ora.
  4. Autopsia solutioneaza crimele. In realitate, nu face decat sa colecteze dovezi legate de cazurile de omucidere.
  5. Trebuie sa astepti 24 de ore sa raportezi o persoana disparuta. De fapt, daca ai astfel de ingrijorari, poti contacta politia de indata.
  6. Masinile sar in aer din cauza exploziei. Nicidecum. Date fiind proprietatile chimice ale benzinei, o masina nu poate sari in aer, ci doar este provocata incendierea.
  7. Folosirea a doua arme de foc (pusti, pistoale) in acelasi timp. Da, este o imagine incredibila, insa este aproape imposibil.
  8. Amortizorul este silentios. In realitate, amortizorul doar atenueaza zgomotul, dar focul de arma tot se aude.
  9. Un lacat poate fi distrus cu un singur glont. Nici asta nu este adevarat. Lacatele sunt fabricate din otel, ceea ce necesita mai mult efort.

Daca mai aveti alte idei, le asteptam cu drag.