Sa invatam sa cantam la instrumente muzicale

Confucius spunea cu mult timp in urma ca „muzica produce o placere fara de care omul nu ar putea trai”. A canta la un instrument muzical, aduce beneficii atat tie, cat si celorlalti.

In acest articol, vei regasi cateva beneficii pe care interpretarea la un instrument muzical, le are asupra noastra. Astfel, poate vom aprecia mai mult aceste minunate producatoare de bucurie si, de ce nu, vom incerca sa aflam pe propria piele. De ce am invata sa cantam la instrumente muzicale?

Instrumentele muzicale si beneficiile acestora. De ce sa invatam a canta la ele?

Pentru ca:

  1. Imbunatateste memoria. A asculta muzica si a canta la un instrument muzical, stimuleaza creierul si creste capacitatea de memorare. Sunt multe cercetari care dovedesc aceste aspecte. Partea creierului, responsabila de motricitate, auzul, memoria, isi imbunatateste activitatea. Alte cercetari au dovedit ca, IQ-ul creste.
  2. Te ajuta sa-ti gestionezi timpul mai bine, dar si abilitatile de organizare. A canta la instrumente muzicale, presupune organizarea eficienta a timpului.
  3. Abilitatile de a lucra in echipa. A canta la un instrument muzical, solicita timp petrecut cu alte persoane, timp in care se „fabrica” muzica. A canta intr-o orchestra, presupune a invata cum sa te sincronizezi cu ceilalti.
  4. Iti testeaza si iti ofera rabdare si perseverenta. Instrumente muzicale. Sunt acele „minunatii” care solicita timp si efort, pentru a deveni un bun muzician, ceea ce te invata cum sa devii rabdator.
  5. Vei deveni mai responsabil. Lucrul cu instrumente muzicale, presupune multa atentie si ingrijire, calitatea acestora putandu-se deteriora in timp scurt.
  6. Nivelul de concentrare creste. Sa canti singur la un instrument muzical iti cere sa te concentrezi asupra ritmului, timpilor, notelor, calitatea sunetului. Sa canti intr-un grup, te invata sa fi atent la cum si ce canta ceilalti, pentru a te armoniza cu ei.
  7. Abilitatile de relationare vor fi mai bune. De cele mai multe ori, a canta la un instrument muzical, in special cand o faci intr-o orchestra, vei constata ca, acest grup va deveni familia ta. Vei avea mai multi prieteni si vei stii cum sa socializezi mai bine.
  8. Vei stii sa asculti activ. A canta la un instrument muzical te ajuta sa poti asculta mai bine. Exemplu: este necesar sa stii sa auzi cand notele sunt gresite pentru a le corecta.

Sunt multe beneficii pe care cantatul la instrumente muzicale, dar, mai presus de orice efect pozitiv, acestea ne aduc satisfactie personala. Vom provoca zambetul sincer al pasionatilor de muzica, adica al tuturor oamenilor, pentru ca, nu cred ca exista persoana careia sa nu ii placa muzica.