Retelele de socializare sunt cele mai folosite in momentul de fata de catre oamenii din lumea intreaga care pe langa faptul ca se documenteaza cu ajutorul acestora incearca sa se si relaxeze.

Desi noi consideram ca vizualizand tot felul de filmulete sau discutand cu prietenii prin mijloacele de socializare pe care le dispunem, putem sa ne relaxam psihic, ei bine acest lucru nu este deloc corect pentru ca nu facem altceva decat sa ne obosim si mai tare ochii folosind telefonul mobil.

Daca esti una dintre persoanele dependente de astfel de activitati, ar trebui sa faci cateva schimbari si sa inlocuiesti timpul pierdut pe retelele de socializare cu alte activitati mult mai interesante pe care le poti face alaturi de familie sau prieteni.

De exemplu, poti inlocui timpul pe care il petreceai seara pe diverse retele de socializare, citind o carte pentru care pana acum nu aveai suficient timp desi de mult timp iti doreai sa o citesti.

Pentru ca traim intr-o era in care miscarea fizica este aproape inexistenta fie din cauza faptului ca lucram la birou fie din cauza faptului ca suntem elevi sau studenti si petrecem mult timp pe un scaun de birou. Ei bine am putea incepe sa facem cateva exercitii pentru ca acestea ne vor ajuta sa ne simtim bine atat fizic cat si psihic deoarece in aceasta modalitate ne putem desprinde de gandurile si problemele acumulate pe parcursul zilei. Daca ai la dispozitie o zona special amenajata poti opta pentru o plimbare cu rolele sau poti parcurge cativa kilometri cu bicicleta intr-o zona mai putin poluata.

Opteaza pentru niste jocuri de societate pe care sa le joci alaturi de cei dragi. Vei fi suprins sa observi cum acestea te vor ajuta sa te relaxezi, fiind in acelasi timp si o solutie atunci cand vrei sa te distrezi pentru cateva ore.