Negocierea reprezinta practic rezultatul comunicarii dintre doua sau mai multe parti care urmaresc sa isi atinga scopul.

Mai mult de atat, negocierea include numeroase principii si fundamente care folosite corect iti pot aduce succesul indiferent de situatie.

Iata cateva reguli care te vor ajuta pe parcursul unei negocieri:

Nu uita niciodata ca atitudinea este totul, motiv pentru care ar trebui sa te folosesti de toate atuurile pe care le ai pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Este foarte important sa constientizezi ca modul in care abordezi o discutie este absolut important inca de la inceput, pentru ca la final sa ajungi sa fii multumit de rezultatul astfel obtinut.

Pe langa argumentele potrivite ar trebui sa stii faptul ca pozitia corpului influenteaza decisiv pararea pe care cealalta parte sau celelalte parti ale discutiei te percep. Ridica capul sus, fii hotarat si nu fi dezamagit atunci cand celalalt are o putere de convingere mai mare.

Invata sa asculti, filtreaza toate informatiile iar mai apoi reformuleaza toata discutia dupa placul tau. Atentie, cealalta parte trebuie sa inteleaga ca daca accepta cele spuse de tine, este mai bine pentru el, motiv pentru care ar trebui sa fii atent inca de la inceput la modul in care abordezi toate problemele pe care doresti sa le rezolvi.

Asertivitatea joaca in rol important in negociere, lucru de care ar trebui sa tii cont atunci cand iti doresti ca celalalt sa inteleaga si sa constientizeze faptul ca intentiile tale sunt doar de buna-credinta.

Sa nu uiti niciodata faptul ca, convingerile tale trebuie sa fie suficient de puternice pentru ca tu la randul tau sa il faci pe celalalt sa intealaga ca acestea sunt cele mai bune solutii pe care el trebuie sa le accepte. Daca tu ai indoieli, cu siguranta ca cealalta parte va recunoaste faptul ca nici tu nu ai incredere deplina in ideile pe care le susti.