Din nefericire nu putem vorbi despre o disparitie totala a acestui virus care ne-a dat batai de cap si ne-a ingreunat viata in ultimul timp, motiv pentru care trebuie sa invatam cum sa traim cu acesta.

Cu siguranta ca va mai trece mult timp pana cand putem da uitarii toate cele intamplate si pana cand vom putea traii la fel ca pana acum. Medicii din toata lumea ne confirma acest lucru si ne indruma sa luam cateva masuri de precautie prin care sa ne ingrijim si sa ne protejam atat pe noi cat si pe cei din jur.

Masca a devenit obligatorie in spatiile inchise iar aceasta masura va continua sa faca parte din obiceiurile pe care trebuie sa le urmam pentru mult timp de acum incolo. Putem alege masti chirurgicale de unica folosinta sau cele confectionate din materiale textile cat mai groase, acestea putand fi refolosite dupa o spalare si dezinfectare completa.

Munusile chirurgicale au si ele un rol deosebit, pentru a evita o posibila infectare mai ales atunci cand frecventam zone atinse de foarte multe ori de diversi oameni, precum barile din mijloacele de transport, bancomatele sau chiar la supermarket-uri. Dupa folosire, mainile trebuie spalate foarte bine cu apa si sapun.

Nu uitati sa purtati cu voi un gel dezinfectant deoarece aceasta este foarte util atunci cand dorim sa ne igienizam mainile si nu avem la dispozitie o toaleta unde putem face acest lucru.

Evitati contactul direct cu alte persoane si pastrati distantarea sociala in spatiile publice. Nu va aglomerati la piete si supermarket-uri in orele de varf cand orasele sunt supraaglomerate.

Alegeti sa va petreceti timpul in natura. Ocoliti parcurile si zonele pietonale pline de oameni.

Hidratati-va corespunzator si consumati alimente bogate in vitamine si nutrienti esentiali.

Folositi cat mai mult cardul de credit pentru a evita contactul cu banii, deoarece aceastea sunt cei care contin cei mai multi microbi. Daca totusi acest lucru nu e posibil, aveti grija sa va igienizati mainile imediat dupa atingerea acestora.