Cv-ul reprezinta in zilele noatre cartea de vizita care ne poate descrie cel mai bine din punct de vedere al cunostiintelor dobandite pana in momentul de fata, competentelor lingvistice si digitale dar si personalitatii.

Ei bine, pentru cei care sunt la inceput de drum redactarea propriului Cv poate fi dificila din lipsa experientei profesionale, motiv pentru care Cv-ul poate parea destul de simplu si neinsemnat.

Cu toate acestea, exista cateva trucuri de care ne putem ajuta pentru a redacta un Cv corect care sa atraga atentia chiar daca nu cuprinde experienta profesionala pe care angajatorul si-ar dori-o.

Pentru inceput ar fi foarte bine sa cautam un model de Cv de tip Europass dupa care sa ne ghidam.

De preferat ar fi sa scriem cu diacritice si sa fim atenti atunci cand structuram toate informatiile necesare (ar fi bine sa acordam o atentie sporita ordinii cronologice a desfasurii lucrurilor) deoarece asa vom da dovada de profesionalism.

Bineinteles ca Cv-ul trebuie in mod obligatoriu personalizat in functie de propriile aspiratii si hobby-uri.

Daca ai participat pe parcursul anilor de scolarizare la concursuri sau training-uri de formare acestea pot fi scrise in Cv deoarece in acest fel anagajatorul va fi placut suprins de implicarea ta pe parcursul anilor de liceu sau de facultate.

Nu ezita sa oferi informatiile necesare privitoare la competentele tale digitale si lingvistice deoarece acestea ocupa un rol destul de important in ceea ce priveste decizia finala a manegerului.

Mentionati toate activitatiile extracuriculare, perioadele in care ati fost voluntari la diferite organizatii sau chiar stagiile de practica efectuate in timpul studiilor deoarece acestea pot trezi interesul celui care va studiaza Cv-ul.

Ar fi bine ca Cv-ul tau sa fie mereu insotit de o scrisoare de intentie adaptata locului de munca la care urmeaza sa aplici deoarece in acest fel poti arata dorinta ta de a invata si de a te perfectiona permanent.