Cu totii ne-am confruntat de multe ori cu situatii in care desi incercam tot felul de metode, nu reuseam sa acumulam o cantitate mai mare de informatii pentru urmatorul examen la care trebuia sa participam sau pentru un test important din viata noastra.

Data fiind aceasta situatie am incercat tot felul de metode alternative insa fara niciun succes, motiv pentru care am petrecut nopti intregi pentru a incerca sa invatam tot ceea ce nu reuseam in timpul zilei din cauza timpului scurt pe care il aveam la dispozitie.

Ei bine, exista cateva metode care te pot ajuta sa acumulezi informatia necesara de care ai nevoie pentru a trece cu brio orice fel de test:

Invata din timp. Invatand din timp vei putea ca inainte de examen sa recitesti si sa repeti tot ceea ai invatat iar in acest fel informatia ti se v-a intiparii mult mai bine in minte.

Fa-ti cat mai multe schite si scoate ideile principale din materialele dupa care inveti. Folosesti culori stridente pentru a scoate in evidenta cuvintele cheie deoarece in acest fel vei reusi sa absorbi mult mai usor informatia. Mai mult de atat, acest truc este foarte important mai ales pentru cei care au o memorie vizuala foarte bine dezvoltata.

Trezeste-te cat mai de dimineata pentru a invata deoarece in primele ore al diminetii mintea este foarte bine odihnita si puterea de concentrare este mult mai buna. Evita sa inveti pe cat se poate seara deoarece in astfel de momente mintea trebuie sa se relaxeze si sa elibereze de orice probleme acumulate pe parcursul zilei pentru a avea un somn linistit si odihnitor.

Incearca sa te concentrezi la maximum pe ceea ce inveti. Cauta un loc linistit, inchide orice dispozitiv care ti-ar putea acapara atentia si focuseaza-te cateva ore doar asupra a ceea ce trebuie sa reti.