Desi majoritatea suntem cu gandul la sarbatorile care se apropie cu pasi repezi, trebuie sa ne gandim si la faptul ca dupa aceasta vacanta de iarna urmeaza testele si examenele de sfarsit de semestru.

Orele desfasurate online ne-au dat tuturor viata peste cap, insa trebui sa ne acomodam cu aceasta modalitate de predare si sa incercam sa acumulam cat mai multa informatie.

Printre cele mai utile sfaturi de care ar trebui sa ti cont pentru a invata usor si eficient sunt:
Focuseaza-te doar asupra informatiei pe care trebuie sa o acumulezi. Lasa gandurile deoparte si inchide orice fel de dispozitiv care te-ar putea distrage pentru a invata eficient intr-un timp mult mai scurt.
Fa-ti notite si rezumate. Daca vei scrie macar ideile principale la prima citire a materiei, vei reusi sa acumulezi mult mai multa informatie dar vei ramane si mult mai concentrat.
Invata din timp si nu lasa totul pentru sfarsitul semestrului. Daca nu vei reusi sa citesti macar o data toata materia pana in momentul in care te vei apuca serios de invatat, risti sa nu ai timp suficient pentru a acumula toate informatiile de care ai nevoie pentru a trece cu brio examenul sau testul la care trebuie sa te prezinti.
Nu invata niciodata pentru a obtine o nota minima. Tinteste sus si invata cat de mult poti pentru a obtine cea mai mare nota.
Foloseste markere evidentiatoare atunci cand inveti. Prin sublinerea ideilor principale vei reusi sa retii vizual mult mai usor informatia. Mai mult de atat, inainte de examen mai poti reciti inca o data toate ideile deja evidentiate.
Dimineata este momentul pefect pentru a invata deoarece in primele momente ale zilei mintea este mult mai odihnita decat seara. Astfel ca, este ideal sa te mobilizezi inca de dimineata pentru a reusi astfel sa acumulezi cat mai multa informatie.