Indiferent ca luam cina si discutam cu partenerul nostru, incercam sa dam explicatii pentru anumite fapte, povestim despre ceea ce am facut pe parcursul zilei familiei noastre sau chiar incercam sa rezolvam o problema, ei bine marea majoritate dintre noi gesticuleaza aproape de fiecare data.

Gesturile sunt miscarile pe care noi le facem constient sau inconstient fie din cauza faptului ca avem anumite ticuri fie din cauza faptului ca ne dam silinta de a fi cat mai convingatori atunci cand relatam anumite fapte celor din jurul nostru.

Ei bine, ceea ce trebuie sa intelegem este faptul ca exista situatii in care gesturile vorbesc de la sine despre fiecare persoana, motiv pentru care ar trebui sa fim atenti la aceste obiceiuri si sa le indreptam.

Gesturile reprezinta practic limbajul corpului care de cele mai multe ori ne pot da de gol in unele situatii in care suntem lipsiti de interes, fara chef, suparati sau dezinteresati.

Spre exemplu, atunci cand superiorul nostru ne vorbeste ar fi bine sa fim atenti la acest subiect si sa il privim in ochi de fiecare data. Daca privirea noastra este atintita in alta parte, daca ne jucam cu un instrument de scris sau daca avem tendinta sa facem miscari necontrolate din membrele inferioare acesta isi va da seama imediat de faptul ca suntem plictisiti si dezinteresati de ceea ce el ne povesteste.

Mai mult de atat, atunci cand ne dorim sa pornim o conversatie cu o persoana insa avem temeri ar trebui sa fim atenti la limbajul corpului care ne va da de gol imediat, astfel ca privirea ar trebui atintita mereu sus. Mai mult de atat, marea majoritate a oamenilor au tendinta de a-si freca mainile putin transpirate atunci cand sunt nevoiti sa discute un subiect pentru care au temeri, aspect vizual care va fi imediat sesizat de catre interlocutor.

Tu cum iti controlezi gesturile atunci cand porti o discutie incomoda?