Cu totii ne-am confruntat cel putin o data cu frica de a esua in plan educational, profesional si mai apoi familial, fiind usor tentati de a merge pe calea pe care ceilalti o considera potrivita pentru noi.

Te-ai gandit vreodata ca deciziile luate au fost gresite tocmai din cauza faptului ca nu ai facut ceea ce simti? Te-ai gandit vreodata sa iti asterni gandurile pe o hartie si mai apoi sa scrii ceea ce iti doresti tu cu adevarat?

Din pacate pentru foarte multi a devenit mai importanta parerea celorlalti decat propriile dorinte, lucru care a distrus multe suflete care au ramas doar cu ideea ca visul lor poate s-ar fi indeplinit daca ar fi fost mult mai hotarati.

Ei bine, este foarte important sa ajungem in momentul in care noi suntem cei care trebuie sa luam singuri deciziile, iar pentru a reusi trebui sa tinem cont de cateva aspecte:

Tu esti cel care iti hotarasti soarta. Nu-i lasa pe ceilalti sa iti influenteze deciziile deoarece te poti trezi la un moment in viata in care sa iti dai seama ca tot ceea ce ai facut a fost sa aduni regrete, suferinta si frustrari tocmai din cauza faptului ca ai ascultat de cei din jur.

Sa nu iti fie frica de esec. Daca renunti din prima esti un pierzator dar daca incerci macar o data ai sanasa sa iti indeplinesti visul.

Nu te da batut dupa prima incercare. Nu uita ca pentru a ajunge in varful unui munte este nevoie sa depui efort si multa munca in lunga ta escaladare.

Adu-ti mereu aminte ca ceea ce simti si gandesti este mai important decat oricare vorba aruncata la intamplare din gura lumii. Nu te lasa condus de ceilalti si de tendintele societatii in care traim.

Repeta-ti mereu in gand ca vei reusi si ai incredere in tine. Tu esti cel care trebuie sa-i dicteze mintii lucruruile pe care intr-o zi le vei duce la bun sfarsit.