Protejarea mediului inconjurator a inceput sa fie un subiect din ce in ce mai discutat tocmai datorita faptului ca acest lucru ar trebuie sa reprezinta o prioritate pentru  fiecare persoana. Cu toate acestea, foarte multi dintre noi nu acorda prea multa atentie acestui aspect sau pur si simplu nu stiu cum sa o faca.

Ei bine, exista cateva reguli simple si la indemana oricui, care daca ar fi respectate cu siguranta am vedea o schimbare. Printre cele mai simple astfel de reguli pe care le putem respecta in viata de zi cu zi, sunt:

Gandeste inainte de a actiona. Atunci cand calatoresti cu masina ar fi bine sa ai la indemana o punga sau un saculet in care sa arunci toate resturile si recipientele de la mancare. Sub nicio forma nu trebuie sa le arunci pe geam deoarece vei proceda incorect atat fata de tine cat si fata de ceilalti.

Cand mergi la cumparaturi ar fi indicat sa ai cativa saculeti de material in care sa pui toate fructele si legumele pe care doresti sa le cumperi. In acest mod vei proteja si natura deoarece nu achizitionezi pungi de plastic si vei economisi si bani deoarece nu va mai fi nevoie sa cantaresti fiecare sortiment de fructe sau legume in pungute diferite.

Este foarte util ca in poseta sau ghiozdanelul de zi sa ai mereu o sacosa din material pe care sa o porti cu tine pentru ca in acest fel nu va mai trebui sa achizionezi plase din marketuri si nici nu trebuie sa iti mai faci griji ca aceasta s-ar putea rupe daca o incarci cu produse mai grele.

Evita sa cumperi produse din plastic pentru ca in acest fel vei reusi sa faci un mare bine naturii si bineinteles. Mai mult de atat acum ai la indemana tot felul de produse eco care te vor ajuta sa le inlocuiesti pe cele din plastic.